avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. In urma cu 5 ani eu și fostul meu soț am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. In urma cu 5 ani eu și fostul meu soț am primit ...

Buna seara.
In urma cu 5 ani eu și fostul meu soț am primit prin act donație o proprietate cu teren. Între timp noi ne am despărțit, la procesul de divorț am stabilit doar programul de vizita al lui la cea mica și domiciliul stabilit la mine.
Întrebarea mea este... As dorii sa inițiez procesul de partaj asupra proprietății.
Țin să menționez că în actele de donație proprietate este evaluată la suma de 18.000 lei, deasemenea are toate actele la zi, cadastru etc...
Care sunt pașii pentru inițiere, costuri, și drepturile fiecăruia?
Țin deasemenea să menționez că în această perioadă eu am investit o sumă de bani in aceea locuința și pot demonstra asta. Ce drepturi avem și dacă initiez procesul de partaj care sunt costurile, cat ne revine la fiecare și durata.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:50, 21 Septembrie 2024
Ați încercat să faceți in partaj notarial? Adică de comun acord
Da. Nu este de acord.

adriandimitriu a scris:

Ați încercat să faceți in partaj notarial? Adică de comun acord

Taxa de timbru e in funcție de valoarea partajată, citiți OUG 80/2013. Onorariul avocatului e conform discuțiilor dintre dvs. Durata, între 2 și 3 ani. Cereți o consultație avocațială, prezentați copii ale documentelor de proprietate, stabiliți strategia de abordare... Nu există soluții standard când oamenii nu se înțeleg
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ada92 ada92 Buna ziua. Mie si fratelui meu ni s-a retrocedat prin legea 112 un imobil, as dori sa stiu: 1. care este modalitatea de a iesi din indiviziune? 2. daca pot ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat partaj (iesire din indiviziune) in care partile sunt de acord? simoneangel simoneangel Care este onorariul unui avocat pt partaj (iesire din indiviziune) in instanta? Precizez ca ambele parti suntem de acord, dar nu putem face partaj la notar din ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)