avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Proces recuperare bunuri furate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Proces recuperare bunuri furate

Agentului de distributie al firmei i-a fost furata marfa care o avea in posesie. Faptasii au fost prinsi in flagrant la un alt furt similar. Daca societatea se constituie parte civila in proces trebuie neaparat sa angajeze un avocat care sa ceara recuperearea pagubei? Paguba se considera valoarea de achizitie a produselor furate sau valoarea de vanzare? Cam cat dureaza un astfel de proces si care ar fi cheltuielile de judecata?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 12:46, 8 Februarie 2010
Constituiti-va si ca parte vatamata si ca parte civila.
Apelati la un avocat ori jurist pentru a fi asistat de un profesionist.
Ca durata....nimeni nu va poate spune...este insa posibil prejudiciul material sa fie recuperat mai inainte de solutionarea laturii penale.
Dumneavoastra nu va puteti constitui parte civila si nu puteti fi parte vatamata in procesul penal desfasurat pentru alta fapta. Puteti insa face o plangere penala ca parte vatamata pentru infractiunea savarsita de aceeasi faptuitori/invinuiti/inculpati pentru infractiunea savarsita impotriva dvs. Pe baza art. 34 lit. d C.p.p. exista conexitate si infractiunile se pot judeca de aceeasi instanta.
Ca parte civila in procesul penal nu se poate constitui decat partea vatamata (art.15 C.p.p.), impotriva invinuitului/inculpatului si partii responsabile civilmente (de ex. cand invinuitul sau inculpatul sunt prepusi ai altora cf. 1000 si urm. C.civ.).
Paguba este cea reala si certa, deci valoarea deterrminata a bunurilor furate, reprezentind valoarea de achizitie impreuna cu toate daunele produse prin savarsirea faptei, respectiv toate daunele datorate nevalorificarii,, in cazul in care destinatia bunurilor era aceasta , orice alte daune materiale si chiar morale daca produsul reprezenta o comanda cu termen pt. anumiti clienti, iar nerespectarea termenului a adus daune ce pot fi dovedite si in planul increderii acestora etc., p precum si toate cheltuielile de judecata ce pot fi solicitate in baza art. 274 C.civ.
Celelalte aspecte, legate de actiunile procedurale ce trebuiesc intreprinse, modul de derulare a acestora etc. trebuie discutate cu un avocat specializat, fiind vorba nu numai de aspecte teoretico-juridice generale, ci si de aspecte specifice fiecarei cauze in parte.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea ca parte vatamata si ca parte civila in procesul penal alexandra.a1404 alexandra.a1404 Simpla depunere a unei plingeri penale inseamna constituirea ca parte vatamata sau trebuie facuta o cerere separata de constituire? Catre cine se face? ... (vezi toată discuția)
Parte civila in dosar penal zahsor zahsor Ca sa fac parte civila in procesul penal trebuie facuta o cerere ? Cine aproba acest lucru ? Am mentionat in plangerea penala in cadrul urmaririi penale ca ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata in cauza penala privind un agent sef de politie, art 250 alin 3 emyladam emyladam buna ziua.. in aprlie anul acesta am fost oprit in trafic si am fost agresat (strans de gat) de un agent sef de politie de la rutiera.. am depus plangere ... (vezi toată discuția)