avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire contract perioada nedeterminata pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire contract perioada nedeterminata pentru angajat care îndeplinește condițiile de pensionare

Buna ziua !

Am o întrebare despre situația următoare : avem un angajat (bărbat) cu contract pe perioadă nedeterminată care, în aprilie 2025, va îndeplini condițiile de pensionare (stagiu și vârstă). Dumnealui a făcut deja o cerere pentru prelungirea contractului după împlinirea vârstei de pensionare care a fost și acceptată, pentru încă un an (adică până în aprilie 2026), in baza art. 56, alin 4 CM. Astfel, cum se procedează în această situație, se încheie pur și simplu un act adițional în care se prelungește contractul (deși e pe perioadă nedeterminată) pentru încă un an, în temeiul art. 56, alin. 4 CM?

Mulțumesc pentru lămuriri,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 23 Septembrie 2024
Nu se prelungeste durata , ci este vorba de acordul de continuarea activitatii ... in speta, este necesara doar rezolutia pe cererea de continuarea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! mă îndrept către dvs cu o întrebare despre situația ... ambasadafrantei ambasadafrantei Buna ziua ! Mă îndrept către Dvs cu o întrebare despre situația următoare : avem un angajat (bărbat) cu contract pe perioadă nedeterminată care, ... (vezi toată discuția)
Condiții pensionare danielharaga danielharaga Bună ziua, La Mulți Ani ! Vă rog, dacă puteți să-mi răspundeți. În 22 Aprilie 2025 împlinesc 60 ani. În prezent sunt salariat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata georgiana_2012 georgiana_2012 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am un salariat angajat cu un contract pe perioada determinata cu norma partiala de 2 ore/zi si acelasi angajat ... (vezi toată discuția)