avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Am și eu o întrebare dacă se poate. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Am și eu o întrebare dacă se poate. CUMNATA A ...

Bună seara. Am și eu o întrebare dacă se poate. CUMNATA A AVUTI UN FIU CARE ERA IN CONCUBINAJ CU O PERSOANA DIN BOTOSANI A REZULTt 2 copii care nu sunt trecuti pe nimele lui el avea pensie facultativa la NN decedat find cine are avea drept pt bani de la nn pensie facultativa , Mama lui si frati au drept la aceasta pensie.?si mai intreb pt succesiune daca certificatul de deces este pe Botosani trebuie facuta succesiunea unde a decedat sau poate face in Aiud unde locuieste mama si frati?Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:54, 23 Septembrie 2024
Buna ziua

Succesiunea se deschide unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Daca ultimul sau domiciliu a fost in Botosani atunci acolo se va deschide succesiunea.

Pensia privata intra in masa succesorala alaturi de restul bunurilor defunctului.

Daca el apare ca tatal copiilor in certificatul lor de nastere, indiferent daca poarta sau nu numele lui de familie, acei copii sunt legal ai lui si prin urmare mostenesc intreaga sa avere, inclusiv pensia privata. Cumnata dvs (mama sa) precum si fratii sai sunt eliminati de la mostenire.

Daca acei copii nu sunt ai lui, atunci mostenitori sunt cumnata dvs (in calitate de mama), tatal sau (daca mai traieste) precum si fratii sai. Mostenirea se va imparti intre ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreti sa spuneti ca nu si-a recunoscut copii'?
Au copii liniuta in certificatul de nastere'?

Numele de familie NU conteaza deloc la drepturile parentale.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-acte necesare cu semnul întrebãrii maria_cseh maria_cseh Bună ziua! Vă scriu în numele unui vecin de-al meu care m-a rugat să vă prezint următoarele: tatăl i-a murit acum 21 de ani iar mama, în urmă cu 7 ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune djpadrecito djpadrecito Buna seara !!! Suntem 3 frati ( unul din noi decedand recent, fratele nostru) Sotia supravietuitoare, cumnata noastra, doreste deschiderea succesiunii ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinabucuresti cristinabucuresti As dori sa stiu cum se face succesiunea in urmatorul caz. Tatal sotului meu a decedat. Au ramas ca mostenitori mama si doi frati ( sotul meu si inca un frate). ... (vezi toată discuția)