avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj și venirea unui copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj și venirea unui copil

Bună ziua!
Trăiesc cu partenerul meu în concubinaj, nu avem de gând să ne căsătorim. Așteptăm și un copilaș. Este o persoană care se enervează repede, trebuie în secunda 2 să îi scriu când am plecat și tot, ca altfel îmi face scandal. Și mereu dă vina din orice pe mine și nu îmi ascultă și opiniile mele, deoarece din punctul lui de vedere nu gândesc bine. Vrea doar el să aibă dreptate. Și există posibilitatea să ne despărțim, pentru ca simt ca nu mai pot în starea asta de frică să stau mereu cu el și să execut tot ce îmi spune în secunda doi( deși el nu vede asta). Există posibilitatea după ce se naște copilul să mi-l ia de lângă mine? El pe parcursul sarcinii nu se implică, nu vine la controale, nu îmi dă bani de analize sau ceva (mă descurc eu cu asta). Mă poate decădea din drepturi? Eu nu am apartament , casa, la fel nici el, însă părinții lui da, părinții mei nu. Îmi este frică , ca îmi va lua copilul.
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2024
Maria1996888, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:26, 25 Septembrie 2024
Buna ziua,

Dumneavoastra nu aveti nicio sursa de venit?
In cazul in care nu veti mai locui impreuna la acel moment, cu privire la modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti se va pronunta instanta de tutela care, desigur va avea in vedere toate aspectele privind sursele de venit ale parintilor, posibilitatea efectiva de ingrijire a copilului minor.
Bună ziua!
Eu muncesc, și am venit. Iar după naștere primesc indemnizație de creștere copil.
Bani strâng, pun deoparte, dar încă nu e suficient pentru a lua un apartament. Nu există posibilitatea să ne dea drepturi egale asupra copilului? Să înțeleg ca exista posibilitatea ca doar unul sa aibă drepturi asupra copilului?
Mulțumesc!
Exista posibilitatea sa va dea si drepturi egale. Instanta va stabili cu privire la exercitarea autoritatii parintesti fata de toate aspectele ce tin de posibilitatea efectiva de intretinere/ingrijire copil.
În cazul în care tatăl are sindromul maniaco depresiv la fel îi poate da instanța drepturi lui?
Mulțumesc !
Copilul are dreptul la 2 parinti.
Veti exercita in comun autoritatea parinteasca.
Tatal va avea si dretul sa aiba legaturi personale cu copilul, program de vizita.

Alte discuții în legătură

Familie- autoritate parinteasca in concubinaj Friky Friky Buna ziua, Traiesc in concubinaj cu o femeie de 10 ani cu care am un copil de 6 ani.D.na a plecat in Grecia si mi-a spus ca vrea sa ne despartim,dar vrea ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mă poate da in judecata fostul partener daca mă ... Cataleyaaa Cataleyaaa Buna ziua! Mă poate da in judecata fostul partener daca mă răzgândesc și nu îl mai trec în certificatul de naștere al copilului? Și să facă el ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea judecatoreasca de incredintare a unui minor? GeorgiAnaSofia GeorgiAnaSofia Buna ziua. Fetita mea are 1 an, locuieste exclusiv cu mine, tatal nu plateste pensie, nu se intereseaza de ea, nu o viziteaza. A recunoscut-o, este in ... (vezi toată discuția)