avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Mă poate da in judecata fostul partener ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Mă poate da in judecata fostul partener daca mă ...

Buna ziua!

Mă poate da in judecata fostul partener daca mă răzgândesc și nu îl mai trec în certificatul de naștere al copilului? Și să facă el testul de paternitate? Am fugit din casa unde stătea cu el, deoarece mă abuza emoțional, psihic și a început ușor și cu violența fizică, deși tot îmi spune că nu este adevărat. Pe perioada sarcinii nu a contribuit cu un leu pentru analizele bebelușului și nici să vina la vreun control cu mine. Și dacă este trecut pe certificat voi depinde de el ? Îmi poate lua copilul și să locuiască cu tatăl? Îl cred în stare sa se răzbune pe mine că am plecat. Am luat legătura cu el că nu mă simțeam împăcat că am fugit așa... Deși am plecat din disperare și frica... Și știu că îi spunea doamnei doctor că suferă de sindromul maniaco depresiv, însă nu l-am întrebat niciodată (in aceasta situație poate fii decăzut din drepturile părintești)? El are salariu dublu față de mine și părinții lui au casa și apartament, însă eu stau în chirie, acum sunt in concediu prenatal. Legat de nume nici nu îmi dă voie sa intervin, vrea doar el un singur nume, însă m-am răzgândit și aș vrea și eu să pun încă un nume, însă a făcut foarte urat. Ce as putea face în situația asta? Chiar îmi este frica , că va face tot ce ii sta in putere sa îmi ia copilul. Bănuiesc că nu îl poate declara la evidența populației bebelușul fara mine, nu ?
Va multumescv
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:26, 11 Noiembrie 2024
Părinții au drepturi egale asupra copilului, și nu dumneavoastră îl treceți pe tată în certificat.
Nu aveți mai multe dreptururi ca tatăl copilului.
Nu trebuie să vă dea în judecată.
Dacă vrea merge la NOTAR și-l recunoaște fără să știți nimic, și nici nu trebuie să ștți.

Este DREPTUL copilului să aiba 2 părinți, și legea nu vă permite să TRAUMATIZAȚI copilul să crească numai cu un părinte.

În primă etapă n-are nevoie de nici un test ADN ca să își recunoască copilul.

Și BA DA, îl poate recunoaste fără acordul dvs, pentru că fiind copilul lui, are drepturi egale cu dvs.

Nu vă poate lua copilul, dar trebuie sa colaborați cu el, spre binele și interesul copililui.
Copilul ca să crească șănătos psiho-afectiv trebuie obligatoriu să aibă doi părinți.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2024
Dapix, utilizator
Dacă va este teama, contactați un avocat sa evalueze dacă este necesar un ordin de restricție sau nu.
Privitor la analize, dacă aveți dovezi, puteti cere jumătate din valoarea lor, inclusiv întreținerea dv pana la naștere.
Privitor la trecutul tatalui în acte, asta trebuie sa o faceti amândoi, împreună. Nu merge cu nu avem chef sa trecem un părinte, putem plati asta scump.
Referitor la nume, vorbiți cu avocatul cum sa procedati.
Copilul depinde de tata și de mama în mod egal. Dv. nu depindeti, însă copilul da, în ceea ce privește educația, ieșirile din tara etc.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj și venirea unui copil Maria1996888 Maria1996888 Bună ziua! Trăiesc cu partenerul meu în concubinaj, nu avem de gând să ne căsătorim. Așteptăm și un copilaș. Este o persoană care se enervează ... (vezi toată discuția)
Test adn Lilylili Lilylili Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)
Cerere de recunoastere a copilului szidonia23 szidonia23 buna ziua.am trait in concubinaj cu cineva,am ramas gravida.la inceput totul a fost bine.insa tatal copilului a plecat in alta tara iar acum refuza orice ... (vezi toată discuția)