avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Intrebarea mea este in ce cazuri pot ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Intrebarea mea este in ce cazuri pot beneficia de pensie ...

Buna ziua
Intrebarea mea este in ce cazuri pot beneficia de pensie de urmas dupa tata?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:20, 24 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 360/2023
rticolul 74
Copiii au dreptul la pensie de urmaș:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;
c) pe toată durata invalidității, de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situațiile prevăzute la lit. a) sau b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am un băiat de 19 ani cu certificat de handicap grav ... Anda Prodan Anda Prodan Bună ziua am un băiat de 19 ani cu certificat de handicap grav cu însoțitor nerevizuibil. Merge în prezent la școală în clasa a 11 liceu. Ce facem ... (vezi toată discuția)
Buna! am o întrebare. sunt o persoana ce are pensie de handicap ... George1000 George1000 Buna! Am o întrebare. Sunt o persoana ce are pensie de handicap accentuat și pensie de urmaș. Știu că pensia de urmaș pentru adulții cu handicap se ... (vezi toată discuția)
Pensie ContSters352260 ContSters352260 bunaseara. sunt incadrata in grad de handicap accentuat congenital (dobandit din nastere) pot beneficia de pensie de urmas atat dupa mama cat si dupa tata? (vezi toată discuția)