avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la un pasaport pentru un minor ! Cum pot fi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la un pasaport pentru un minor ! Cum pot fi ajutat sa ...

Dreptul la un pasaport pentru un minor ! Cum pot fi ajutat sa scot acel pasaport ? E vorba de orasul Ploiesti , acolo se afla domiciliul . Prin hotarare judecatoreasca prezidentiala? sau exista alta metoda?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:46, 24 Septembrie 2024
Daca parintele refuza sa va insoteasca la depunerea actelor sau sa va dea procura, atunci singura varianta este instanta de judecata.

Tipul de actiune il veti alege cu avocatul, in functie de situatia dvs concreta.
Buna ziua

Ati mai intrebat acest lucru in trecut. www.avocatnet.ro/forum/discu...

Intelegeti ca dvs personal nu aveti nici un fel de autoritate asupra minorului.

Daca mama sa (logodnica dvs) nu se poate intelege cu tatal minorului pentru a-i acorda consimtamantul, singura varianta este ca mama copilului sa se adreseze instantei pentru a suplini acordul tatalui. Ordonanta presedintiala e o varianta, au mai fost cazuri, chiar expuse aici pe forum, numai ca cererea trebuie sa indeplineasca niste criterii asa incat ar fi bine sa fie formulata de un avocat pentru a avea sanse de reusita.
Se poate rezolva prin proces dacă aveți dreptate.
Sunt și cazuri în care se respinge asa ceva.
Eu știu câteva...

București 2024
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la pasaport ! dreptul la un pasaport pentru un minor ! logodnica mea are un ... Geo_65 Geo_65 Dreptul la un pasaport pentru un minor ! Logodnica mea are un copil de 12 ani , si doresc sa scot pasaportul aferent. Mi sa spus ca se poate daca merg la ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)