avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 2 tranzactii peste 150 mii euro?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 2 tranzactii peste 150 mii euro?

Buna ziua, am dezmembrat un teren in 2 si am vandut in iulie 1 lot si in august cel de-al doilea (ultimul). Suma incasata depaseste valoarea de 300 000 ron. Platesc TVA? Ce trebuie sa fac de aici incolo? Nu voi face alte tranzactii in viata asta, so...Ajutor! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:06, 25 Septembrie 2024
Nu platiti TVA , dar trebuie sa va declarati in scopuri de TVA inainte de 01.11.2024 , chiar daca nu mai faceti alte tranzactii . Doar va declarati , nu trebuie platit nimic . Daca in intervalul 01.11.2024 - 31.12.2025 nu mai aveti alte vanzari , va scoateti de la evidenta platitorilor de TVA . De la 01.01.2026 curge o alta perioada fara TVA , tot in limita a 300.000 lei .
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vanzare - persoana fizica ericut ericut Buna seara o intrebare daca ma poate lamuri cineva, am luat un teren in urma cu vreo 10 ani din care am inceput sa vand...anul trecut 1 lot, anul acesta la ... (vezi toată discuția)
Construcție și vânzare casă, în fiecare an, de către o persoană fizică. trebuie să plătesc tva? Imobiliaremax Imobiliaremax Buna ziua! În anul 2017 am achiziționat un teren ,am ridicat o casa si am vândut o.in anul 2018 am repetat această schemă, am vândut un singur imobil. ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare apartament eugenoros eugenoros Am vandut un apartament mostenit si un apartament primit ca donatie. Nu am depasit plafonul de 450000 lei. Acum vreau sa vand un cabinet medical detinut ca ... (vezi toată discuția)