avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unde pot adresa aceasta siutuatie. 1. Tatal meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unde pot adresa aceasta siutuatie. 1. Tatal meu a venit recent ...

Unde pot adresa aceasta siutuatie.

1. Tatal meu a venit recent inapoi in locuinta familiala, dupa o perioada de 4 ani, martie 2024. Eu personal am venit inapoi (locuit din sept 2023) stiind ca e in paragina in 2022 mai, am investit aprox 6000e + 8luni de munca in aceasta locuinta dupa ce a lasa.ro in paragina. Achitat datorii utilitati, curatenie si reabilitare la anexa (casa)

2. In urma cu 1 luna jumate, l.am auzit spunand cu voce tare, si amuzat "stai linistit ca o sa ia foc". Astazi, in urma a unei nemultumiri a lui, am incercat sa doscut omeneste ce il supara si sa ii re.amimtesc ce a promis cand s.a intors (persoana alcoolica). El a ajuns sa imi spuna "in macim 6 luni nu vei mai sta aici, o sa vand unui mare smecher, interlop, 165000 euro". Pe proprietate, nu este succesiune facuta de la bunici. Din ce stiu 2 veri primari sunt mostenitori. (Q1; ii poate sari in urmatoarea succesiune fara acordul lor)

3. Relevant; Un prieten si tatal lui in aceasta comuna (Do roiesti) stateau impreuna, o situatie financiara deloc stabila. Tatal lui intr.o zi cu vant de peste 15km/h a facut gratar si la lasat ne-supravegheat, a luat foc casa. La scurt timp aprox 1 luna terenul a fost vandut si incepuse constructia. Majoritatea celor care stiau de situatia lor au ajuns la voncluzia ca totul a fost intentionat.

Q2; Unde, sau ce pot face in privinta celor spuse de tatal meu in relatie cu pctl 3. Imi e teama ca va da foc la casa sa poata vanda terenul, am un catel care sta in casa si nu am alta posibilitate dupa investitiile facute (9000e total)

Cel mai recent răspuns: lilivasiliu , utilizator 08:56, 30 Septembrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate vinde ca nu e proprietar.
De dat foc, poate da, daca e dovedit, merge la puscarie.
Nu înțeleg de ce ati investit intr-o casa care nu e a dvs.
Dacă sunteți tânăr, poate va dadea de la primarie un teren și va faceati casa pe el.
Cum va intelegeti cu verii?
De ce am investit, la momentul acela a fost o optiune favorabila.
De dovedit; inainte de fapta sunt vb mele contra vb lui, ma gandesc ca un poligraf va schimba asta (zic asta ca nu as vrea sa se ajunga la a lua foc)
Verii; Nu am mai vorbit des ce.i drept, dae nu suntem certati.
Am de gand, datorita scandalurilor cauzate de el, sa depun o plangere la politie unde sa mentionez toate cele, si amenintarile lui catre mine.

Va sunt recunascator pentru ajutorul oferit
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Verii mei sunt impotriva deciziei lui. Tocmai am discutat cu ei.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate , e vb de bani ca vb cu verii sa dezbata succesiunea si sa iasă din indiviziune, dadeati sulta tatalui și cumpărați și cota verilor și ramaneati proprietar.
E buna ideea cu politia, poate se potolește.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-as recomanda pentru linistea d-voastra si a familiei , sa va cumparati separat o suprafata de teren unde sa fiti unic proprietar si sa faceti totce doriti. Aici situatia este f complicata necesita si multi bani ptr investitie, vine la pachet cu multe probleme si probabil va trebui sa cheltuiti f mult si intr-un timp îndepartat s-ar putea sa ajungeti proprietar. Trebuie sa faceti succesiunea dupa bunici, sa suportati toate cheltuielile (care nu sunt mici), sa asteptati ani buni , ptr ca lucrurile astea nu se rezolva prea repede si la urma...... este posibil sa nu va iese planurile.
Nu mai investiti acolo deloc.Este un proverb vechi : ,,uneori nu face fața cat face ața,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa fara acte auras33 auras33 Buna ziua, Intentionez sa cumpar o casa cu teren in apropiere de Bucuresti si as dori un sfat juridic, intrucat situatia proprietatii nu este foarte clara, ... (vezi toată discuția)
Succesiune, partaj succesoral mary6 mary6 Buna ziua. Tatal decedat de 11 ani de zile,fara a fi facuta/dezbatuta succesiunea dupa acesta,mama decedata de aprox. 1 an de zile,doi fii mostenitori.Nu ... (vezi toată discuția)
Despre mosteniri , succesiuni nasobraznic nasobraznic Buna seara. Tatal meu decedat acum 3 ani. Trebuie da fac succesiunea dupa casa lui parinteasca. In accea casa au stat (parintii.lui Amandoi decedati) si acum ... (vezi toată discuția)