1. Tatal meu a venit recent inapoi in locuinta familiala, dupa o perioada de 4 ani, martie 2024. Eu personal am venit inapoi (locuit din sept 2023) stiind ca e in paragina in 2022 mai, am investit aprox 6000e + 8luni de munca in aceasta locuinta dupa ce a lasa.ro in paragina. Achitat datorii utilitati, curatenie si reabilitare la anexa (casa)
2. In urma cu 1 luna jumate, l.am auzit spunand cu voce tare, si amuzat "stai linistit ca o sa ia foc". Astazi, in urma a unei nemultumiri a lui, am incercat sa doscut omeneste ce il supara si sa ii re.amimtesc ce a promis cand s.a intors (persoana alcoolica). El a ajuns sa imi spuna "in macim 6 luni nu vei mai sta aici, o sa vand unui mare smecher, interlop, 165000 euro". Pe proprietate, nu este succesiune facuta de la bunici. Din ce stiu 2 veri primari sunt mostenitori. (Q1; ii poate sari in urmatoarea succesiune fara acordul lor)
3. Relevant; Un prieten si tatal lui in aceasta comuna (Do roiesti) stateau impreuna, o situatie financiara deloc stabila. Tatal lui intr.o zi cu vant de peste 15km/h a facut gratar si la lasat ne-supravegheat, a luat foc casa. La scurt timp aprox 1 luna terenul a fost vandut si incepuse constructia. Majoritatea celor care stiau de situatia lor au ajuns la voncluzia ca totul a fost intentionat.
Q2; Unde, sau ce pot face in privinta celor spuse de tatal meu in relatie cu pctl 3. Imi e teama ca va da foc la casa sa poata vanda terenul, am un catel care sta in casa si nu am alta posibilitate dupa investitiile facute (9000e total)
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu poate vinde ca nu e proprietar.
De dat foc, poate da, daca e dovedit, merge la puscarie.
Nu înțeleg de ce ati investit intr-o casa care nu e a dvs.
Dacă sunteți tânăr, poate va dadea de la primarie un teren și va faceati casa pe el.
Cum va intelegeti cu verii?
De ce am investit, la momentul acela a fost o optiune favorabila.
De dovedit; inainte de fapta sunt vb mele contra vb lui, ma gandesc ca un poligraf va schimba asta (zic asta ca nu as vrea sa se ajunga la a lua foc)
Verii; Nu am mai vorbit des ce.i drept, dae nu suntem certati.
Am de gand, datorita scandalurilor cauzate de el, sa depun o plangere la politie unde sa mentionez toate cele, si amenintarile lui catre mine.
gi-jane2
Moderator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Din păcate , e vb de bani ca vb cu verii sa dezbata succesiunea si sa iasă din indiviziune, dadeati sulta tatalui și cumpărați și cota verilor și ramaneati proprietar.
E buna ideea cu politia, poate se potolește.
lilivasiliu
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
V-as recomanda pentru linistea d-voastra si a familiei , sa va cumparati separat o suprafata de teren unde sa fiti unic proprietar si sa faceti totce doriti. Aici situatia este f complicata necesita si multi bani ptr investitie, vine la pachet cu multe probleme si probabil va trebui sa cheltuiti f mult si intr-un timp îndepartat s-ar putea sa ajungeti proprietar. Trebuie sa faceti succesiunea dupa bunici, sa suportati toate cheltuielile (care nu sunt mici), sa asteptati ani buni , ptr ca lucrurile astea nu se rezolva prea repede si la urma...... este posibil sa nu va iese planurile.
Nu mai investiti acolo deloc.Este un proverb vechi : ,,uneori nu face fața cat face ața,,