avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unde pot adresa aceasta siutuatie. 1. Tatal meu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unde pot adresa aceasta siutuatie. 1. Tatal meu a venit recent ...

Unde pot adresa aceasta siutuatie.

1. Tatal meu a venit recent inapoi in locuinta familiala, dupa o perioada de 4 ani, martie 2024. Eu personal am venit inapoi (locuit din sept 2023) stiind ca e in paragina in 2022 mai, am investit aprox 6000e + 8luni de munca in aceasta locuinta dupa ce a lasa.ro in paragina. Achitat datorii utilitati, curatenie si reabilitare la anexa (casa)

2. In urma cu 1 luna jumate, l.am auzit spunand cu voce tare, si amuzat "stai linistit ca o sa ia foc". Astazi, in urma a unei nemultumiri a lui, am incercat sa doscut omeneste ce il supara si sa ii re.amimtesc ce a promis cand s.a intors (persoana alcoolica). El a ajuns sa imi spuna "in macim 6 luni nu vei mai sta aici, o sa vand unui mare smecher, interlop, 165000 euro". Pe proprietate, nu este succesiune facuta de la bunici. Din ce stiu 2 veri primari sunt mostenitori. (Q1; ii poate sari in urmatoarea succesiune fara acordul lor)

3. Relevant; Un prieten si tatal lui in aceasta comuna (Do roiesti) stateau impreuna, o situatie financiara deloc stabila. Tatal lui intr.o zi cu vant de peste 15km/h a facut gratar si la lasat ne-supravegheat, a luat foc casa. La scurt timp aprox 1 luna terenul a fost vandut si incepuse constructia. Majoritatea celor care stiau de situatia lor au ajuns la voncluzia ca totul a fost intentionat.

Q2; Unde, sau ce pot face in privinta celor spuse de tatal meu in relatie cu pctl 3. Imi e teama ca va da foc la casa sa poata vanda terenul, am un catel care sta in casa si nu am alta posibilitate dupa investitiile facute (9000e total)

Cel mai recent răspuns: LTED , utilizator 19:12, 2 Ianuarie 2025
Bună seara

Redeschid subiectul și poate mă puteți ajuta cu mai multe informații

1. Vreau să plec de aici dar să îmi recuperez banii pe;
Investitia făcută în casă (Gresie parchet, alte bunuri reabilitate și schimbate)
Muncă și timpul meu petrecut pt a reabilita proprietatea (curte și parterul din casa nr 2: munca depusă in a pune gresie parchet sapa etc)
Eu i-am plătit și plătesc in continuare in valoare de peste aprox 180 milioane datorii la utilități pe numele tatălui

2. Vă rog să mă ajutați cu un avocat

3. Verii mei cu Mătușa în viață, sunt de acord să.mi semneze să pot face domiciliu la adresa.
Pot să le cer lor, moștenitori directi, să-mi acorde dreptul să stau în proprietate?

lilivasiliu a scris:

V-as recomanda pentru linistea d-voastra si a familiei , sa va cumparati separat o suprafata de teren unde sa fiti unic proprietar si sa faceti totce doriti. Aici situatia este f complicata necesita si multi bani ptr investitie, vine la pachet cu multe probleme si probabil va trebui sa cheltuiti f mult si intr-un timp îndepartat s-ar putea sa ajungeti proprietar. Trebuie sa faceti succesiunea dupa bunici, sa suportati toate cheltuielile (care nu sunt mici), sa asteptati ani buni , ptr ca lucrurile astea nu se rezolva prea repede si la urma...... este posibil sa nu va iese planurile.
Nu mai investiti acolo deloc.Este un proverb vechi : ,,uneori nu face fața cat face ața,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa fara acte auras33 auras33 Buna ziua, Intentionez sa cumpar o casa cu teren in apropiere de Bucuresti si as dori un sfat juridic, intrucat situatia proprietatii nu este foarte clara, ... (vezi toată discuția)
Achitare impozit contra mostenire tiki tiki Buna ziua ! Intr-o interventie de-a mea din 13.03. puneam problema cumpararii unei mase succesorale de la doi mostenitori .Recent am aflat ca impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Se poate cumpăra dreptul de cotă-parte dintr-un teren intravilan fără ieșirea moștenitorilor din indiviziune? ionut simion ionut simion Buna ziua, Doresc sa cumpar dreptul de cota parte de la verii mei. Ei au mostenit pamantul de la tatal lor, este in intravilan, cota parte de 1/2 dintr.o ... (vezi toată discuția)