Intentionez sa cumpar o casa cu teren in apropiere de Bucuresti si as dori un sfat juridic, intrucat situatia proprietatii nu este foarte clara, dupa cum urmeaza:
1. Casa reprezinta proprietatea parintilor doamnei F. (vanzator). Mama acesteia a decedat in urma cu 17 ani, nu s-a realizat succesiunea. Tatal este in viata insa bolnav de Alzheimer , deci fara discernamant.
2. Mostenitorii legali ai proprietatii ar fi doamna F si copii fratelui sau decedat.
3. Casa si terenul nu sunt intabulate si nici cadastrul nu este facut.
4. Intentia mea este sa cumpar aceasta proprietate in rate lunare timp de 1-2 ani (eventual, achitarea integrala printr-un credit, in momentul in care situatia legala proprietatii este stabilita) si sa locuiesc acolo in acest timp.
Intrebari:
Q1. Care ar fi temeiul legal prin care vanzatorul (doamna F) imi poate vinde o proprietate care nu este al dansului? Ce act ar trebui sa intocmesc si cu cine?
Q2. Care ar fi pasii ce trebuie urmati pentru a deveni proprietar cu drepturi depline a respectivului imobil si care sunt riscurile (ex. vanzatorul sau comostenitorii se "razgandesc" pe parcurs, nu se mai inteleg intre ei in privinta pretului, sau gasesc un cumparator care achita toata suma, decesul vanzatorului, etc)?
Cu stima,
A.P.
In primul rand va sfatuiesc sa nu dati niciun ban pana nu vedeti imobilul intabulat, succesiunea dezbatuta si instituita curatela pentru bolnavul de Alzheimer. Dupa toate astea mergeti la un notar si incheiati un contract de vanzare-cumparare cu plata in rate, in care sa va vanda toti cei care figureaza ca proprietari. E cel mai simplu si lipsit de griji ulterioare. Nu dati vrabia din mana pe cioara din par!
Succes!!!
Q1. Care ar fi temeiul legal prin care vanzatorul (doamna F) imi poate vinde o proprietate care nu este al dansului? Ce act ar trebui sa intocmesc si cu cine?-Trebuie ca proprietarul sa obtina acte de proprietate pe teren si casa, -dureaza cca. 3 luni prin noua procedura administrativa
Q2. Care ar fi pasii ce trebuie urmati pentru a deveni proprietar cu drepturi depline a respectivului imobil si care sunt riscurile (ex. vanzatorul sau comostenitorii se "razgandesc" pe parcurs, nu se mai inteleg intre ei in privinta pretului, sau gasesc un cumparator care achita toata suma, decesul vanzatorului, etc)-intocmirea unui contract de vanzare-cumparare dupa ce se rezolva problema actelor.
Vanzare teren
pesticid
Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare.
Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)