avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa fara acte

Buna ziua,

Intentionez sa cumpar o casa cu teren in apropiere de Bucuresti si as dori un sfat juridic, intrucat situatia proprietatii nu este foarte clara, dupa cum urmeaza:
1. Casa reprezinta proprietatea parintilor doamnei F. (vanzator). Mama acesteia a decedat in urma cu 17 ani, nu s-a realizat succesiunea. Tatal este in viata insa bolnav de Alzheimer , deci fara discernamant.
2. Mostenitorii legali ai proprietatii ar fi doamna F si copii fratelui sau decedat.
3. Casa si terenul nu sunt intabulate si nici cadastrul nu este facut.
4. Intentia mea este sa cumpar aceasta proprietate in rate lunare timp de 1-2 ani (eventual, achitarea integrala printr-un credit, in momentul in care situatia legala proprietatii este stabilita) si sa locuiesc acolo in acest timp.

Intrebari:
Q1. Care ar fi temeiul legal prin care vanzatorul (doamna F) imi poate vinde o proprietate care nu este al dansului? Ce act ar trebui sa intocmesc si cu cine?
Q2. Care ar fi pasii ce trebuie urmati pentru a deveni proprietar cu drepturi depline a respectivului imobil si care sunt riscurile (ex. vanzatorul sau comostenitorii se "razgandesc" pe parcurs, nu se mai inteleg intre ei in privinta pretului, sau gasesc un cumparator care achita toata suma, decesul vanzatorului, etc)?
Cu stima,
A.P.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:43, 8 Aprilie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand va sfatuiesc sa nu dati niciun ban pana nu vedeti imobilul intabulat, succesiunea dezbatuta si instituita curatela pentru bolnavul de Alzheimer. Dupa toate astea mergeti la un notar si incheiati un contract de vanzare-cumparare cu plata in rate, in care sa va vanda toti cei care figureaza ca proprietari. E cel mai simplu si lipsit de griji ulterioare. Nu dati vrabia din mana pe cioara din par!
Succes!!!
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
Ciprian Maftei, Consilier juridic
Q1. Care ar fi temeiul legal prin care vanzatorul (doamna F) imi poate vinde o proprietate care nu este al dansului? Ce act ar trebui sa intocmesc si cu cine?-Trebuie ca proprietarul sa obtina acte de proprietate pe teren si casa, -dureaza cca. 3 luni prin noua procedura administrativa
Q2. Care ar fi pasii ce trebuie urmati pentru a deveni proprietar cu drepturi depline a respectivului imobil si care sunt riscurile (ex. vanzatorul sau comostenitorii se "razgandesc" pe parcurs, nu se mai inteleg intre ei in privinta pretului, sau gasesc un cumparator care achita toata suma, decesul vanzatorului, etc)-intocmirea unui contract de vanzare-cumparare dupa ce se rezolva problema actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș dori să cumpăr o casă la țară pentru care proprietarul îmi oferă doar o chitanță de mână și schimbarea de rol la primărie. au valoare aceste documente? OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Buna seara! As dori sa achizitionez o casa la tara. Problema e ca persoana care doreste sa o vanda, nu are acte de proprietate si tot ce imi poate oferi este o ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
Buna ce riscuri am daca vreau sa cumpar o casa care nu e intabulata marc75 marc75 buna ce riscuri am daca vreau sa cumpar o casa nou care nu e intabulata,daca ma duc la cartile funciare au sa mi deie informatii depre aceasta casa la care ... (vezi toată discuția)