avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizare laborator ciocolată
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizare laborator ciocolată

Bună ziua,

Doresc să deschid un mic laborator de ciocolată. Unde pot găsi condițiile clare pe care trebuie să le respecte spațiul pentru a putea fi autorizat? Sau măcar unde aș putea întreba…?

Am găsit un apartament cu o cameră – hol cu 3 intrări spre baie, bucătărie și încă o încăpere. Este la parterul unui bloc și acest apartament este destinat activităților comerciale. Înainte de a decide, am nevoie de câteva răspunsuri.

De exemplu:
- Este nevoie de 2 intrări?
- În spațiul de producție am nevoie de faianță pe toți pereții?
- Dacă decid ca ambele camere să fie spații de producție, mă încurcă cumva faptul că trecerea se face prin holul de la intrare? Nu pot sparge pereții.

Orice sfat mă ajută!
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:31, 27 Septembrie 2024
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Mulțumesc mult!

Cum ar trebui să interpretez asta: (3) În toate unităţile alimentare procesul de producţie trebuie astfel stabilit, încât să asigure desfăşurarea fluxului într-un singur sens şi să evite încrucişările între fazele insalubre şi salubre.

Se intră într-un hol de 2 mp. În stânga este ușa de la baie. În față este ușa către bucătărie. În dreapta ușa către camera pe care aș fi vrut să o împart în zona de ambalare și zona de depozitare a produselor rezultate și a materiei prime. Pentru a lua materie primă, respectiv pentru a duce produsele din bucătărie / spațiul de producție către camera 1 / spațiul de depozitare, trecerea se face prin holul de la intrare... Și din baie, te întorci tot în holul de la intrare...
Intr-un singur sens inseamna in cazul prezentat - ingredientele se aduc direct in depozit; in fluxul care urmeaza nu trebuie sa fie intersectari cu fluxul altor produse; amestecare ingrediente intr-un singur loc, fara a coti pe undeva. In finalul fluxului, produsule se ambaleaza si se depoziteaza (nu in acelasi depozit, initial) ambalate. Expediere produse direct, fara intoarcere pe fluxul deja parcurs.
In alta ordine de idei trebuie sa va concepeti un flux de productie propriu (adaptat la conditiile de spatiu) cu respectarea respectivului articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand un ap prin programul prima casa si am probleme (pe care nu stiu cum sa le rezolv) cu cerintele din raportul de evaluare. ContSters254393 ContSters254393 in 2008 am cumparat un ap cu 3 cam la etajul 4/4 ,intr-o stare jalnica... l-am renovat total inclusiv terasa tot pe cheltuiala mea ptr ca nu exista asaociatie ... (vezi toată discuția)
Mostenire/ cumparare avadanialic avadanialic Buna ziua, Sotia mea a mostenit impreuna cu unchiul ei un apartament la casa, cu terenul implicit. S-a facut succesiunea si mostenitenirea si au intrat ... (vezi toată discuția)
Productie muraturi,zacusca Jimmy74 Jimmy74 Buna ziua as dorii si eu sa incep sa produc si sa comercializez,sacusca,muraturi...\"ca la mama acasa\",as dorii daca ma poate indruma cineva,de unde sa ma ... (vezi toată discuția)