Doresc să deschid un mic laborator de ciocolată. Unde pot găsi condițiile clare pe care trebuie să le respecte spațiul pentru a putea fi autorizat? Sau măcar unde aș putea întreba…?
Am găsit un apartament cu o cameră – hol cu 3 intrări spre baie, bucătărie și încă o încăpere. Este la parterul unui bloc și acest apartament este destinat activităților comerciale. Înainte de a decide, am nevoie de câteva răspunsuri.
De exemplu:
- Este nevoie de 2 intrări?
- În spațiul de producție am nevoie de faianță pe toți pereții?
- Dacă decid ca ambele camere să fie spații de producție, mă încurcă cumva faptul că trecerea se face prin holul de la intrare? Nu pot sparge pereții.
Cum ar trebui să interpretez asta: (3) În toate unităţile alimentare procesul de producţie trebuie astfel stabilit, încât să asigure desfăşurarea fluxului într-un singur sens şi să evite încrucişările între fazele insalubre şi salubre.
Se intră într-un hol de 2 mp. În stânga este ușa de la baie. În față este ușa către bucătărie. În dreapta ușa către camera pe care aș fi vrut să o împart în zona de ambalare și zona de depozitare a produselor rezultate și a materiei prime. Pentru a lua materie primă, respectiv pentru a duce produsele din bucătărie / spațiul de producție către camera 1 / spațiul de depozitare, trecerea se face prin holul de la intrare... Și din baie, te întorci tot în holul de la intrare...
Intr-un singur sens inseamna in cazul prezentat - ingredientele se aduc direct in depozit; in fluxul care urmeaza nu trebuie sa fie intersectari cu fluxul altor produse; amestecare ingrediente intr-un singur loc, fara a coti pe undeva. In finalul fluxului, produsule se ambaleaza si se depoziteaza (nu in acelasi depozit, initial) ambalate. Expediere produse direct, fara intoarcere pe fluxul deja parcurs.
In alta ordine de idei trebuie sa va concepeti un flux de productie propriu (adaptat la conditiile de spatiu) cu respectarea respectivului articol.