avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua! Este ilegal sa copiezi poza publica a unei ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua! Este ilegal sa copiezi poza publica a unei persoane ...

Buna ziua! Este ilegal sa copiezi poza publica a unei persoane de pe facebook si sa o trimiti intr-un mesaj privat unor prieteni? Unul din acestia te tradeaza si anunta proprietarul pozei ,iar acesta iti face plangere la Politie.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:28, 8 Octombrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fotografia este de la inceput publica. Putea sa o preia oricine. Nu ati facut-o dvs. publica. Depinde ce ati scris in mesaje in legatura cu aceasta fotografie. Mai degraba , ar putea sa o deranjeze continutul mesajelor daca acestea sunt de natura sa o denigreze.
Si totusi a intervenit. M-a chemat de acasa sa ma intrebe de ce am distribuit poza in niste mesaje private. Cea care mi-a facut reclamatie, a fost anuntata de una din persoanele carora le-am trimis poza.
Nu era nimic rautacios sau rauvoitor. Doar le aratam celor doua colege faptul ca acea persoana e sora colegei de la serviciu si ca e bolnava de schizofrenie. Poate aici oi fi gresit.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2024
Magdalena22, utilizator
Magdalena22 a scris:

Poate aici oi fi gresit.

Cu siguranță ați încălcat niște limite făcând asta, însă unele morale, nu penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma cu un an, am copiat de la un profil public de pe facebook ... Magdalena22 Magdalena22 In urma cu un an, am copiat de la un profil public de pe facebook o poza si am trimis-o unor amici in mesaje private. Unul din acestia a anuntat autoarea pozei ... (vezi toată discuția)
Cum dau in judecata un site pentru escorte? Crisstinna1 Crisstinna1 Cum dau in judecata un site pentru excorte pe care am aparut ? sau cum pot face sa fie sters anuntul? au aparut poze cu mine acolo si nu vreau sa ma fac de ras. (vezi toată discuția)
Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)