avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. In urma cu 2 ani am divorțat de sotul meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. In urma cu 2 ani am divorțat de sotul meu sătulă ...

Buna ziua. In urma cu 2 ani am divorțat de sotul meu sătulă fiind de neimplicarea lui in cresterea copilului ( la momentul divortului fetita avea 2 ani jumatate) si multe alte lucruri. Căsătoria s a desfacut de comun acord la notar, eu fiind de acord cu pensia alimentara stabilita de el si cu un program de vizita care nu poate fi respectat de el din motive profesionale si nici fetita nu isi doreste sa ramana la el in anumite week-end-uri sau in vacantele scolare însă am stabilit ca in fiecare weekend, Sâmbăta sau duminica, poate veni sa scoata fata la plimbare. Mai mult de 4 ore nu a stat niciodata cu ea invocand mereu tot felul de scuze. La 2 ani de la divorț, am întâlnit un barbat cu care, dupa o perioada de cunoaștere, am decis sa formam un cuplu. Fetita l a acceptat, este foarte atașată de el iar in casă este, dupa foarte mult timp, liniște si armonie. Problema abia acum a aparut, intrucat fostul soț a aflat de existența acestuia si pe langa atitudinea violent verbala si psihologica pe care a adoptat-o, foloseste pretextul copilul doar pentru a-mi face mie viata un chin. De ex, daca nu ii răspund la telefon, suna cu insistență, avand chiar si peste 8-10 apeluri. Am mers la poliție si am fost sfatuita sa strang dovezi audio si text pentru a le putea folosi in plangerea penala. Nu doresc sa ajung in instanță decat in caz extrem intrucat nu vreau sa chinui copilul. As vrea sa stiu daca este cumva vreo baza legala in care sa ii arăt fostului soț ca nu are niciun drept sa ma sune oricand si ori de cate ori vrea el cu pretextul "vreau sa stiu de copil ce face", deși el vrea doar sa ma controleze. Va mulțumesc

Alte discuții în legătură

Fosta soție mă împiedică să-mi vad copilul, ducându-l la alte adrese si ,,instruindu-l" să refuze să mă vadă. ce căi legale am la dispoziție pentru a remedia aceasta situație? Teddy71 Teddy71 Fosta sotie ma impiedica sa imi vad copilul , ducandu-l la alte adrese , si \"instruindu-l\" sa refuze sa ma vada . Ce cai legale am la dispozitie pentru a ... (vezi toată discuția)
Program vizita xyz123 xyz123 Am obtinut in instanta, dreptul de a lua copilul in al doilea si al patrulea week-end de vineri pana duminica din fiecare luna. Avand in vedere ca in luna ... (vezi toată discuția)
Custodie copil pump pump am o fetita de un an,dintr-o relatie de concubinaj,pe care o cresc singura de la 3luni,e trecuta pe numele lui.am cazut de comun acord sa-mi plateasca o ... (vezi toată discuția)