avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Criterii pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Criterii pensie alimentara

Bună ziua , în cazul în care am o sentință de pensie alimentară veche ( până la 26 ani ) eu având 25 , lucrez și am început și studiile universitare acum , mai trebuie să primesc pensie alimentară ? În cazul în care sunt eligibil , cum ar trebui să procedez pentru o nouă decizie în instanță ? ( deoarece mama mea refuza plata , până ajungem în instanță )
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:45, 29 Septembrie 2024
Doar daca esti in nevoie poți primi pensie, daca lucrezi și te întreții singur, nu mai e cazul sa fii întreținut.
Daca ai deja decizie pana cel tarziu la 26 ani si te afli in stare de nevoie (nu ai venituri/veniturile realizate nu sunt suficiente) poti pune in executare silita sentinta (nu ai nevoie de una noua).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face? elena l elena l ce pot face ca sa primesc pensie alimentara desi am implinit 18 ani?trebuie spus ca pana acum nu am primit pensie alimentara.............???? (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am de achitat o pensie de intretinere si in hotararea pronuntata de judecatorie trebuie sa platesc aceasta suma pana cand fiul meu termina ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere major (student id) utilizatorul10001 utilizatorul10001 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii. Primesc de la tatal meu o pensie de intretinere lunara stabilita prin sentinta in 2012 Conform ... (vezi toată discuția)