avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum sa evit o executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Cum sa evit o executare silita?

Am pierduit un proces privind incalcarea art. 613 CCiv.: citiva arbori, din lipsa de spatiu, sunt planati la 1m de hotar (in loc de minimum 2m cit prevede codul civil). Exista riscul sa fiu executat silit pentru defrisare.

Mi se pare complet nejustificata defrisarea - singurul lucru rau pe care il fac - frunze toamna - altceva nu vad - si as dori sa salvez arborii sau sa intizii cit mai mult executia (poate, in aceste vremuri de criza climatica, le vin ginduri mai bune si devin toleranti). De aceea am imaginat doua solutii:
a) am schimbat domiciliul. Este posibil ca actiunea de chemare in judecata pentru aprobarea executarii silite sa fie blocata o perioada pina la chemarea la noua adresa?
b) sa fac un transfer de proprietate catre fiul meu. Ce se intimpla in acest caz cu hotararea judecatoreasca, trebuie sa se reia procesul care a decis defrisarea sau nu?

Nu stiu ce altceva as mai putea face pentru salva copacii!
Alte sugestii, daca aveti.
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2024
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: hot_oliviu , utilizator 16:57, 7 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
incercati sa va intelegeti amiabil cu vecinul, poate cumparati de la el 1 metru de teren pe lungimea unde aveti pomii
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fain raspus: ambele variante - intelegerea amiabila sau cumparat teren - sint pentru alta lume! Daca acesti "crestini" m-au chemat in judecata pentru niste arbori care fac frunze despre ce vorbim?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveati spatiu nu trebuia sa-i plantati deloc.Sau cereati voie vecinului sa-i plantati la 1 metru de gard.Acum nu mai aveti nimic de facut.Legea va fi aplicata si nu mai puteti salva copacii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă va permiteți sa cheltuiți câteva mii de lei sau mai mult pt taxele notariale în cazul înstrăinării chiar și a unei părți din teren dacă va mai permiteți câteva mii de lei pt contestații la executare,suspendarea executării,plata cauțiunea făcute temeinic cu av nu după ureche puteți încerca.De ce.nu uncercati sa toaletati tăiați din ramuri etcetc.Sansele sunt discutabile chiar în ipotezele gândite de dvs..
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspunsuri.

Solutia cu toaletarea este exclusa: fara a intra in amanunte, nu am cu cine ma intelege. Culmea este ca anterior i-am facut unele concesii (tot pe teme de incalcare a dreptului de proprietate) la care acum nu poate raspunde in mod reciproc. E frustrant dar trebuie sa ma resemnez: asta e, atita poate!

In ceea ce priveste reticientele d-lui avocat.
Eu sunt in virsta si un transfer de proprietate (casa plus teren) catre fiul meu trebuie facut. Acum s-au mai tirziu. Intrebare este daca, odata cu acest transfer de proprietate, se mentine, din punct de vedere juridic, hotarirea de defrisare.
Aceasta hotarire este pronuntata impotriva proprietarului actual (nominalizat in chemarea in judecata) si suna astfel: “Admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul la desfiinţarea prin scoaterea din rădăcini a celor x arbori identificati prin raportul de expertiză.” Deci schimbindu-se proprietarul hotarirea se trasfera si la noul proprietar sau trebuie reluat procesul?

Am o nedumerire: in procesul prin care se va judeca cererea de executare silita nu voi fi parte, unde ma voi putea apara, prezentind situatia? Si atunci, daca raspunsul la intrebarea de mai sus este afirmativ, sper sa am cistig de cauza si cheltuielile indicate de dv. - “câteva mii de lei pt contestații la executare, suspendarea executării, plata cauțiune” - nu mai apar. Gresesc?

Despre ce cautiune este vorba?
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2024
hot_oliviu, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizii - administrativa si juridica - contradictorii hot_oliviu hot_oliviu Solicitarea se refera la un litrigiu cu un vecin privind citiva arbori plantati la mai putin de 2m de hotar (cum prevede art. 613 CCiv). Sint doua acte ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu vecinul din cauza arborilor aflati la limita de proprietate hot_oliviu hot_oliviu Sint intr-o situatie conflictuala cu vecinul de proprietate din cauza unor arbori care sint la o distanta mai mica de 2m fata de linia de hotar, incalcind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. referitor la articolul 613 cod civil, in care se mentioneaza ... Radu T. Radu T. Buna ziua. Referitor la articolul 613 cod civil, in care se mentioneaza ca distanta minima legala de plantare a copacilor, fata de hotar este de 2 ... (vezi toată discuția)