avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Achizitionare autoturism din banii proprii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Achizitionare autoturism din banii proprii

Buna ziua. Daca achizitionez un autoturism din bani proprii si il inmatriculez pe PFA se poate amortiza investitia?
Cel mai recent răspuns: Comsoiu.Adrian , utilizator 19:20, 30 Septembrie 2024
Buna ziua

Patrimoniul PFA este unic.

Mai departe nu mi-e clara intrebarea dvs.

Vreti sa cumparati masina pe persoana fizica si sa deduceti cheltuiala --> nu se poate
Vreti sa cumparati masina pe PFA din banii proprii --> da, cheltuiala poate fi deductibila in anumite limite si conditii in functie de obiectul de activitate al PFA-ului precum si de modul in care acea masina va fi folosita (numai in interes de afaceri sau si in scopuri personale).
Buna seara,

Multumesc pentru raspuns. Poate ca nu m-am exprimat foarte bine. Doresc sa achizitionez un autoturism cu bani din buzunar, nu facuti din activitatile PFA. Masina o voi inmatricula pe PFA. Acest autoturism se poate deduce ca mijloc fix prin metoda amortizarii liniare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli achizitie auto cristian_conea cristian_conea Am achizitionat auto pt. Intrepr.Individ.neinreg.in scopuri de TVA (utilizat si in interes personal) si imediat am dotat-o cu alarma (300 lei). Amortizarea o ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala deductibila avocati-amortizarea (pt autoturisme) marik0 marik0 Buna ziua, as dori sa stiu daca e cineva care stie exact, sau si mai bine, si-a dedus efectiv amortizarea pt un autoturism. Mai exact, sunt avocat stagiar ... (vezi toată discuția)
Amortizare auto second hand Ana M Eliade Ana M Eliade As dori sa stiu pe ce prioada se poate amortiza un autoturism second hand? Mentionez ca autoturismul este achizitionat de pe piata interna, are o vechime de 5 ... (vezi toată discuția)