Bună ziua. Am luat în chirie un spațiu comercial pentru a deschide magazin cu haine. Acum când am încercat să aplic pentru certificatul de urbanism în vederea amplasării unei firme luminoase deasupra ușii m-am lovit de probleme. În CF apare la număr cadastral: Top: 00000
Din câte am înțeles ar fi trebuit actualizat la număr cadastral fără de care nu se eliberează certificat de urbanism.
Acum problema este ca nu aș dori să inaugurez magazinul fără aspectul complet, cu firma luminoasă amplasată ,plus ca fără nu se vede exact ce e acolo, fiind cumva în lateral, nu pe drumul principal, îmi va afecta vizibilitatea,automat și vânzările. Proprietarul este dispus să facă toate demersurile însă problema e ca cel mai probabil va dura și eu între timp plătesc chirie fără să pot desfășura activitatea pentru care a fost destinat spațiul.
Topograful a spus ca nu e datoria mea sa fac acest lucru și ca as putea eventual sa caut alt spațiu, să vorbesc cu proprietarul sa îmi reducă chiria și aș putea amplasa reclama și la o eventuala amenda sa compenseze din acea reducere a chiriei.
Eu as dori sa fac lucrurile ca la carte sa nu stau cu stres deoarece ar putea afecta chiar si activitatea din cate am citit. Plătesc chirie de câteva luni bune practic aiurea și după cum se mișcă lucrurile cred ca nu voi rezolva prea curând să pot deschide. Aș putea să dau in judecata proprietarul și să îmi recuperez banii dați pe chirie aiurea fără să pot folosi spațiul pentru ce e destinat în contractul de închiriere cumva? Voi ajunge la fundul sacului în ritmul acesta și în loc sa ma concentrez pe dezvoltarea afacerii, doar cheltui banii fără să pot avea un rezultat. Ce sfaturi îmi puteți oferi? Mulțumesc mult
Cred ca ati putea solicita o anulare a contractului pentru viciu de consimtamant, insa ar trebui cunoscute toate detaliile situatiei de fapt. Va recomand sa discutati cu un avocat.