avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Putem face succesiunea după tata( decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Putem face succesiunea după tata( decedat de 22 ...

Bună ziua,
Putem face succesiunea după tata( decedat de 22 de ani) direct pe un frate dacă suntem toți de acord(suntem 4 frati si mama ). cu condiția sa aibe grija de mama tot restul vieții și sa locuiasca și ea în casa. Noi ne înțelegem bine și nu sunt probleme .
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2024
Fereastraalbastra, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:01, 30 Septembrie 2024
Normal , mergeti la notar . Insa va trebui sa achite si impozit pentru ca nu ati facut in termenul de scutire.
Buna ziua,

Neacceptand fratii mostenirea, mama devine unic succesor.

Astfe, neexercitand dreptul de optiune succesorala, in termen de 1 an , de la deces, copiii sunt straini de mostenire.

Se aprecieaza ca nu au avut niciodata calitatea de mostenitor.

Mama dumneavoastra poate perfecta un contract de intretinere.

Astfel, in sarcina fratelui se va naste o obligatie contractuala, de a asigura subzistenta mamei dumneavoastra, in anumite modalitati, detaliate in contract.

Spre exemplu, fratele trebuie sa achizitioneze anumite bunuri, servicii, sa-i asigura suport emotional in anumite momente, sa-i ofere sume de bani.

Cata vreme este indeplinita obligatia de intretinere, nu este incidenta sanctiunea rezolutiunii.

Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2024
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere Cioaca Nicoleta Cioaca Nicoleta Buna Ziua,De aproape 2 ani de zile am incheiat un contract de intretinere cu bunica mea care are 2 fice si alti 3 nepoti,eu sunt nepoata ei din partea fiului ... (vezi toată discuția)
testament-buna ziua, sunt vaduva si nu am copii, as vrea sa fac testament ... Ralujossi Ralujossi Buna ziua, sunt vaduva si nu am copii, As vrea sa fac testament sa nu las nimic là frati mei, si nici lui mama deoarece le da lor tot ,este posibil sau frati ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere julia30 julia30 Am facut un contract de intretinere cu parintii mei, acum 10 ani, erau sanatosi, bine. Locuiam cu ei de 19 ani, i-am dus la doctori, cumparaturi, medicamente, ... (vezi toată discuția)