avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am o intrebare legata despre un proces de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am o intrebare legata despre un proces de divort. ...

Buna ziua,
Am o intrebare legata despre un proces de divort. Daca paratul nu gaseste sau nu vrea sa gaseasca un avocat, cat timp poate amana solutionarea procesului sau sa nu fie prima sedinta?
Si daca la mijloc exista un copil minor, reclamantul (femeia) poate sa isi refaca viata cu un alt barbat sau este obligata sa astepte ani pana se termina procesul de divort ca sa nu piarda copilul sau alte considerente?
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2024
Petre_S, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:46, 1 Octombrie 2024
Buna ziua, in principiu procesul se amana o singura data pentru angajare avocat. Pentru cealalta intrebare, discutia este mai ampla, depinde de situatia de ansamblu. In principiu refacerea vietii nu ar trebui sa dauneze procesului, daca nu sunt alte circumstante la mijloc.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
Madalina Pascu, Avocat
Si daca refuza sa angajeze avocat sau tot amana angajarea unui avocat ce se intampla? si ce alte circumstante ar exista in afara de minor?
Procesul se judeca indiferent dacă are sau nu avocat,exista șansă să nu tergiverseze nici măcar un termen sau cel mult sa tragă de timp un termen.Au trecut vremurile când procesele se amanau cu anii pt lipsa,av,studiu intampinare,termen pt orice etcetc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la divort eu1983 eu1983 Buna ziua , Ce se poate intampla in cazul in care esti citat pt divort si nu te prezinti ? Sau de fiecare data cand este o infatisare nu te prezinti , se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, fostul meu soț are niște convorbiri telefonice ... Crisss123 Crisss123 Bună ziua, fostul meu soț are niște convorbiri telefonice cu mine înregistrate. După încheierea divorțului vrea sa le trimită familiei mele fără ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez! Doriana Poposcu Doriana Poposcu Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu ... (vezi toată discuția)