Buna ziua. Sunt divortata si am 2 copii minori in intretinere ( 14 , 13 ani ) In iulie 2024 am depus o cerere de recalculare pensie . Sunt sunata de avocatul fostului sot pentru a accepta o negociere cu avertismentul ca "altfel ne vom judeca 1-2 ani sau mai mult si tot nu veti obtine ce doriti "
Va rog sa imi spuneti daca este normal asa ceva , daca intr-adevar o recalculare de pensie se poate judeca atat de mult . Mentionez faptul ca din iulie si pana acum eu nu am primit nici o instiintare cu privire la suma care mi-ar fi datorata .....( in cazul in care as fi dispusa la o negociere sa stiu si eu care ar fi fost realitatea )
Multumesc
In niciun caz nu va dura 1 sau 2 ani caci hotararea este executorie inca de la instanta de fond, chiar daca se mai declara cai de atac.
In plus, se pot lua masuri urgente inclusiv prin ordonanta presedintiala si aceea executorie de indata.
Va sfatuiesc sa discutati cu un avocat si sa nu va lasati intimidata de presiunile asupra dvs.
Avand in vedere ca ati fost contactata de avocatul fostului sot este clar ca acestuia i a fost comunicata actiunea dvs de catre instanta si ca urmeaza sa se fixeze termen in curand.
Pe de alta parte, daca tatal vine cu o oferta avantajoasa pt dvs, procesul se poate incheia si cu o tranzactie care sa consfinteasca intelegerea partilor.
crissstina
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Si prin absurd, daca procesul ar dura atat, daca cererea e facuta cum trebuie, tatal va plati banii de cand a fost deschis procesul, nu de cand se da hotararea. La mine a durat cateva luni, dar la final l-a pus să-mi dea banii si pentru perioada procesului.
Vb neaparat cu un avocat.
Nu primiti nicio instiintare despre cat vi s-ar fi cuveni (nu dv., ci copiilor).
In opinia mea, daca doreste sa prelungeasca dosarul, poate ajunge la 1-2 ani, da. Numai pana la prim termen sunt 4-6 luni, numai redactarea mai dureaza 4-6 luni (termene mici), plus 2 termene in instanta, ajunge la un an.
Cred ca dv. ar trebui sa va informati la un avocat. Nu va trimite nimeni cat s-ar cuveni, ci dv. sunteti cea care cere o anumita suma sau fractie si tot dv. trebuie sa dovediti de ce au copiii nevoie de atat.
Cat priveste negocierea, este, in opinia mea, cea mai buna cale, mai ales in acest domeniu. In primul rand, deciziile negociate de parti sunt mai usor asumate de ele, ceea ce inseamna ca este mai degraba posibil sa fie achitata benevol, adica fara alte cheltuieli cu executori, fara timpi morti, fara intarzieri majore.
Este regretabil ca nu ati discutat cu un avocat inainte de a introduce cererea, poate reuseati direct prin negociere. Nu incercati sa negociati cu persoane agresive, fie ele tatal copiilor, fie avocat sau altcineva. Incercati sa va informati intai cum sa puneti problema sau sa fiti asistata la negociere.
Concubinaj
AlexandraMatei31
Buna ziua,
Ma intereseaza daca, in caz de proces pe parte de partaj si investitie in locuinta care nu este pe numele meu sau al barbatului cu care am trait 7 ... (vezi toată discuția)