Bună ziua. După 23 ani de căsnicie, soțul meu ma șantajează emoțional sa renunti la bunurile noastre comune în favoarea lui deoarece după părerea lui eu nu am contribuit cu nimic, mai mult cand am avut un teren primit de la parinti mei nu am impartit cu el l am vandut iar banii am investit intr o afacere. Menționez că, am fost 16 ani și angajata, am avut salariu, am deschis o afacere, ce încă nu produce mulți bani, dar nici nu poate sa îmi impute ca am fost casnica în aceasta perioada. Mai avem și un copil , fără ajutor din partea familiei, am crescut mai mult singura deoarece el a considerat ca muncește pentru a ne întreține. Acum 2 ani, după o despărțire, mi a zis ca singura varianta în care el ar putea sta cu mine este sa renunti la bunuri și mai mult sa semnez un act de separare bunuri pentru ca el sa isi poate folosi bani pusi lamo parte din salar un imobil unde dorește sa apară singur a si proprietar. Copilul nostru este deja la facultate, noi , trăim încă chirie. Ce este de făcut? Exista modalitate de a face partaj forțat? Este adevărat ca, dacă am o firma ce nu merge el.poate sa îmi ceara legal separarea de bunuri in timpul casniciei? . Multumesc.
Nu aveți de ce să-i cedați 100% și nu contează că ați fost casnică. Ați ținut gospodăria, ați crescut copiii, legea recunoaște asta ca și contribuție. Așa cum recunoaște caracterul exclusiv al moștenirilor; nu erați obligată să împărțiți cu el nimic. Așa că puteți schimba regimul matrimonial și să partajați bunurile comune existente, dacă vă avantajează și pe dumneavoastră, sau să refuzați și să-l lăsați pe domn să se adereseze instanței. Dar dacă face asta, ca să fie lucrurile curate și cinstite, ar trebui să cereți și dumneavoastră divorțul. Că eventual se va recăsători și va face alți copii, copiii dumneavoastră sunt moștenitori rezervatari. Iar alți copii cu alte femei poate face și însurat cu dumneavoastră.
ibn
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu cedati santajului. Lasati-l sa fiarba in suc propriu si sa va dea in judecata. Iar daca va streseaza pe dv si copilul cred ca puteti cere ordin de protectie. Succes!
Doamna, nu mai bine vorbiti dv. cu un avocat ca sa stiti cam ce ar insemna cele doua variante, amiabila si in instanta, cam cum se impart bunurile, vedeti cam ce venituri ati avut, faceti calcule orientative etc.? Nu mai spun ca banii ai stransi de el cam sunt comuni...
Faceti-va un bine si mergeti sa va informati, uneori salveaza mult stres si bani.
Legea va da dreptul de a merge cu actele la avocat.
Puteti afla mult mai multe decât ati citit aici deoarece nu are nimeni timp sa scrie zeci de pagini.
În plus, noi avocatii avem si clienți rai și nu numai oameni de treabă și nu putem sa spunem anumite lucruri ca sa vada adversarii din procese ( oamenii de treabă in unele cazuri).
Pentru proces aveți dreptul la avocat și nu se vor face abuzuri mai ales ca imi pare ca legea va ajuta.