avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am urmatoarea situatie, poate mai este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am urmatoarea situatie, poate mai este cineva in cauza. ...

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie, poate mai este cineva in cauza. Un angajat - ajutor de bucatar - angajat din aprilie 2021-iulie 2024- a lucrat o zi da si una nu (in medie cam 15ore pe zi) si sustine ca nu i-au fost platite niciodata orele suplimentare si cele de week-end si nici alt liber nu a avut (seful i-a zis ca daca a lucrat o zi da si una nu ce liber mai vrea....)
Acuma, fostul angajat vrea sa dea firma in judecata si m-a rugat sa-i fac un calcul la cat trebuia sa-i plateasca de cand a fost angajata si pana in prezent. Are ca dovada camerele de luat vederi ca a lucrat 15 ore. Cum ar trebui sa-i calculez din urma?
Cel mai recent răspuns: DENYYY , utilizator 13:12, 1 Octombrie 2024
Care a fost durata timpului de munca mentionata in c.i.m.?
Care a fost durata timpului de munca mentionata in c.i.m.?
8 ore pe zi ,40 0re săptămâna- contract munca normal ( de luni pana vineri de la 8 la 16)

Nu a avut prevazut nimic în plus , ore peste program. A lucrat la "negru"diferenta de 7/8 ore , fiind libera a doua zi , iar în perioada sărbătorilor chiar pana la orele 1.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai daca s-a lucrat 15 ore , o zi da , una nu ..nu ar reiesi ore suplimentare de la prima vedere ... durata timpului munca prevazuta in c.i.m. implica 16 ore lucrate la 2 zile , iar dvs spuneti ca s-a lucrat 15 ...ceva nu se leaga.
Daca fac un calcul cu 15 ore pe zi - intr-o saptamana a lucrat 4 zile 4*15=60 ore pe saptamana, o saptamana 3 zile 3*15=45 - intr- o saptamana nu ar trebui sa aiba 40 ore lucrate cu tot cu suplimentare 48?

Alte discuții în legătură

Activitate in weekend! Flav Flav Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca textul de mai jos din contractul de munca ma obliga sa prestez ore in weekend fara acordul meu. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Compensarea orelor suplimentare in timp liber buna ziua, va rog ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 COMPENSAREA ORELOR SUPLIMENTARE IN TIMP LIBER Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: Cat este timpul liber care ar trebui sa i se acorde ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru saptamanal kitisor kitisor Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari: Ce inseamna 8 ore/zi , 40 ore/saptamana? Cum considerati saptamana de lucru? De ... (vezi toată discuția)