avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara ! Astăzi am fost și mi am scos cazierul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara ! Astăzi am fost și mi am scos cazierul judiciar ...

Bună seara ! Astăzi am fost și mi am scos cazierul judiciar din punctul meu de vedere am crezut că este curat dar surpriza este că nu a fost și a rămas pătat cum s-ar spune. Cum procedez ? Vă las ce scrie pe cazier iar din 2017 nu am mai făcut nici o infracțiune ar fi trebuit să fie curat . Solicitantul este inscris in cazierul judiciar cu urmätoarele date:
• Condamnã la 11 luni inchisoare cf. art.91 NCP suspendã executarea pedepsei sub supraveghere - termen de incercare 2 ani 6 luni pentru savârsirea faptei preväzute de art. 244 alin. 1 NCP , cf art 93/3 CP va presta munca neremunerata in folosul comunitatii 60 zile dispusă prin S.P. nr. 201 din 01.06.2016, nr. dosar 6709/328/2015, Judectoria TURDA, definitiv prin NEAPELARE din 29.06.2016
• Condamn la 3 luni inchisoare pentru savârsirea faptei preväzute de art. 253 alin. 1 NCP
Modificã pedeapsa aplicata prin S.P. nr. 201 din 01.06.2016 astfel: Cf. art. 86^5 cp anuleaza suspendarea executrii pedepsei sub supraveghere 11 luni inchisoare pentru savârsirea faptei prevazute de art. 244 alin. 1 NCP pe care o contopeste cu prezenta, conform art. 39 alin. 1 lit. b NCP, art. 40 alin. 1 NCP , art. 40 alin. 2 NCP Aplicã 11 luni sporit cu 1 luna in final 1 an inchisoare cf. art.91 NCP suspenda executarea pedepsei sub supraveghere - termen de incercare 2 ani 6 luni
, presteaza munca
neremunerata in folosul comunitatii pe 60 de zile, dispusa prin S.P. nr. 415 din 26.05.2017, nr. dosar 6308/285, an dosar 2016, Judectoria RADAUTI, definitiva prin NEAPELARE din 20.06.2017

Vă rog dacă mă puteți lămuri de ce nu sa șters și nu am fost reabilitat de drept. Mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2024
Maryan1990, utilizator
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 11:20, 1 Octombrie 2024
Trebuie sa faceti o cerere pentru constatarea reabilitarii.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Cerere la judecătorie?
Puteți formula o cerere ce trebuie depusa fie la instanta care a soluționat cauza în prima instanta, fie la instanta de același grad în a cărei raza teritoriala domiciliază inculpatul.

Model cerere puteți găsi și descărca după net.

Maryan1990 a scris:

Cerere la judecătorie?

SunnyXxxX, utilizator
Păi la condamnarea descrisă nu ar fi trebuit să fie reabilitat de drept ?
Dacă s a împlinit termenul de reabilitate de drept însă, în cazier apar mențiunile din condamnare acest lucru se datorează fie volumului mare de lucru existent la autoritatea care ține evidenta cazierului judiciar ,sau o eroare.
Aveți detaliile mai sus (citiți si art 529 CP)

Maryan1990 a scris:

Păi la condamnarea descrisă nu ar fi trebuit să fie reabilitat de drept ?

SunnyXxxX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog, daca exista un avocat dispus sa ma ajute cu ... Anna393 Anna393 Buna ziua! Va rog, daca exista un avocat dispus sa ma ajute cu procedura curatarii unui cazier (din cate am citit in lege a intervenit reabilitarea de drept, ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept (cazier curat) dupa pedeapsa cu suspendare si termen de supraveghere implinit Anonim25x Anonim25x Buna ziua, As dorii sa stiu dupa cat timp intervine abilitarea de drept (adica sa pot sa imi scot un cazier judiciar curat pentru angajare sau obtinerea unor ... (vezi toată discuția)
Pot sustine examenul auto daca... Ivanlaurentiu27 Ivanlaurentiu27 Am fost \"condamnat la 3 ani inchisoare pt savarsire faptei prev. De art.2 alin.2 Lg143/2000 art 74 alin. 2 CP, art 76 alin.1 lit.a CP , art. 76 alin.3 CP cu ... (vezi toată discuția)