avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă o persoană face împrumut la bancă și moare, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă o persoană face împrumut la bancă și moare, ce se întâmplă ...

Dacă o persoană face împrumut la bancă și moare, ce se întâmplă cu datoria? Moștenitorii știu de datorii, dar fiind foarte mari, renunță la moștenire... Bunurile rămase sunt trecute pe doi proprietari. Se poate îndrepta banca spre jumătatea din bunurile rămase pe numele defunctului, dacă toți renunță la moștenire?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:02, 1 Octombrie 2024
E simplu de tot. Cei doi mostenitori care vor accepta mostenirea, vor fi executati silit pe bunurile mostenite.
Cine accepta mostenirea, accepta 100% si creanta (datoria).
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Multumesc! Si daca nu acceptă, sau renunță la mostenire.. ce se intampla?
SpinuA, utilizator
Daca nu accepta mostenirea, e o decizie inteleapta, pentru ca nu mai mostenesc nici o datorie.
Cine renunta la mostenire, renunta si la datoria defuntului.
Dapix, utilizator
Vedeti in primul rand daca persoana in cauza nu avea cumva si o asigurare de viata la acel credit, mai toate creditele au si aceasta asigurare... Sa mearga mostenitorii la banca sa intrebe...

Si mostenitorii pot accepta fara probleme mostenirea, oricum eventuala datorie o sa fie platita doar din ea, nu vine nimeni sa i puna poprire pe venituri daca nu este acoperita toata datoria...
Sau poate renunta la ea, daca ce mosteneste nu este mai valoros decat datoria si sa si recupereze banca ce poate din datorie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sotul a murit cine mai plateste creditele nikita 27 nikita 27 eu eram despartita de sot de 5 luni dar nu legal din lipsa de bani,.eu dupa moartea lui intre timp mi-am schimbat buletinul pe adresa parintilor mei pt ca ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat, iar eu am scos de pe card ultima lui pensie după data decesului, de la banca unde avea un credit. ofițerul de credit spune că eu moștenesc datoriile, este adevărat? Fiferemadalin Fiferemadalin Bună ziua, tatăl meu a decedat iar eu am scos ultima lui pensie după data decesului având cardul și pinul. În aceste condiții am comis o ilegalitate? ... (vezi toată discuția)