Bună ziua!
Casă in care locuiesc de 30 de ani este a socrilor mei care au decedat.
Recent a murit și soțul.meu.
Are inca trei frați care locuiesc în alte orașe si nu au avut nici o.legatura cu noi pana in momentul.decesului soțului meu.Ce pot face eu pentru a-mi.proteja investiția în casă, dat fiind că frații au început cu amenințări și au refuzat să deschidem.succesiunea?
Fratii sotului dvs nu se pot opune deschiderii succesiunii.
In mod normal fiecare frate (inclusiv sotul dvs) are dreptul la 1/4 din casa. Dvs il mosteniti pe sotul dvs. Daca ati avut copii impreuna, dvs mosteniti 1/4 din sfertul de casa al sotului iar copii restul de 3/4 din sfertul sotului. Daca nu ati avut copii impreuna, dvs mosteniti 1/2 din sfertul sotului si cealalta jumatate se imparte la fratii sai.
In plus, pentru investitia din casa dvs aveti un drept de creanta pentru partea dvs si pentru cota sotului defunct pe care o mosteniti.
Cel mai probabil o sa ajungeti la partaj in instanta, caz in care daca vreti sa il faceti dvs trebuie sa platiti o taxa de timbru de 3% din valoarea bunurilor care se vor partaja.
Vaduva
Fapanuputapa
problema mea este urmatoarea;am fost casatorita timp de 30 de ani cu sotul meu dar din nefericire nu am putut avea copii si tot din nefericire sotul meu a ... (vezi toată discuția)