avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salutare! Am cumparat apartamentul de langa cel in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salutare! Am cumparat apartamentul de langa cel in care locuiesc ...

Salutare!
Am cumparat apartamentul de langa cel in care locuiesc acum si as dori sa aflu care sunt sansele sa pot face o trecere dintr-un apartament in altul. Pereti comuni exista si stiu ca e nevoie de o expertiza pentru a se stabili daca acei pereti sunt de rezistenta sau nu.
Ce ma intereseaza pe mine este urmatorul lucru: Nu doresc chiar o alipire a apartamentelor, adica doresc sa se pastreze doua adrese, fiecare cu usa lui si ficare fiind legat la utilitati separat.. doar as dori o trecere comuna dintr-unul intr-altul.
Credeti ca e posibil asa ceva? si care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:51, 2 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Puteți realiza o trecere între cele două apartamente fără a le unifica și menținându-le ca unități separate cu adrese și utilități distincte. Pentru a face acest lucru legal și în conformitate cu legislația în vigoare, trebuie să urmați acești pași: realizarea unei expertize tehnice pentru a verifica daca zidul comun este de rezistență sau nu, realizarea proiectului tehnic, obținerea autorizației de construire, executarea lucrărilor, înștiințarea asociației de proprietari, actualizarea documentației cadastrale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificat de urbanism inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz isc pentru autorizatia de constructii (modificari interioare) alexnbv alexnbv Buna ziua, Asa cum probabil multa lume stie, pentru orice modificare adusa in interiorul unui apartament, proprietarii au nevoie de autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Bună, doresc sa fac o ușă de trecere în apartamentul vecin ... SimoRon SimoRon Bună, Doresc sa fac o ușă de trecere în apartamentul vecin prin balcon. Cum aflu ce tip de zid este, dacă pot sa sparg și în ce condiții? (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie - abuz / incalcarea dreptului de proprietate mariaM24 mariaM24 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, iar un locatar de la parter a spart doi pereti interiori, un perete exterior pentru a patrunde intr-un alt ... (vezi toată discuția)