avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Tatăl meu a decedat anul trecut în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Tatăl meu a decedat anul trecut în noiembrie,acum ...

Bună ziua!
Tatăl meu a decedat anul trecut în noiembrie,acum deschid masa succesorală!Întrebarea mea este daca casa și bunurile sunt trecute pe numele soți noi mai facem parte?Are rost să deschid masa succesorală?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:45, 4 Octombrie 2024
Masa succesorala este totalitatea bunurilor pe care cel decedat le avea în proprietate la data decesului.
Deci, nu aveți cum sa "deschideți masa succesorala ".
Poate va referiți la procedura succesorala.
Depinde cum au fost "trecute" (adica prin ce act) pe numele soției.
A fost vanzare/donatie/partaj/întreținere/testament etc etc etc etc.?
Bună ziua!Îmi cer scuze daca nu am formulat bine ,nu cunosc termeni!
Atunci daca sa făcut pe numele mamei mai are rost sa fac demersuri?
Pai depinde cum.
În funcție de felul actului, bunul (casa) poate fi bun comun, caz in care, da, are rost și trebuie sa dezbateti succesiunea pentru jumătatea tatălui.
De exemplu, dacă a fost încheiat un contract de vânzare cumpărare, chiar dacă l-a semnat doar soția, imobilul este bun comun, pentru ca a fost achiziționat în timpul căsătoriei.
Dacă s-a încheiat un contract de donație și bunul a fost donat doar soției, nu mai are rost sa dezbateti.
Deci, spuneți ce fel de act s-a încheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - unicul fiu lock lock Tatal meu a murit in urma cu putin timp. Mama mea traieste. Sunt unicul fiu. Principalele bunuri care le-au dobandit impreuna in timpul casatoriei sunt un ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare hernadi marta hernadi marta Buna Ziua! Va rug frumos ajutati-ma cu niste raspunsuri.Tatal meu a decedat pe 24 ianuarie 2010.Din prima casatorie are doua fiice, fiecare la casa ei.Din a ... (vezi toată discuția)
Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)