Contestand ordonanta primului-procuror dintr-un dosar penal retinundu-se 18.1 am fost dat in judecata pentru pretentii civile, in alt proces civil, cerand suspendarea procesului pana la ilucidarea cauzei penale.Se dispune:
Intemeiul art. 244 aln. 1 pct.1 Cod proc. civila suspenda judecata cauzei pana la ramanerea irevocabila a hotararii in dosarul judecatoriei.
Cu drept de recurs pe toata durata suspendarii.
Ulterior mi s-a trimis o citatie la doar 6 zile, de repunere pe rol a dosarului civil.
Rog sa ma ajutati ce este de facut in acest caz.
1. Adresati-va unui avocat care sa va asiste in ambele cauze.
2. Inseamna ca penalul a fost solutionat definitiv si irevocabil, iar civilul urmeaza a se solutiona, iar pe cale de consecinta, este bine sa urmati sugestia mea de la pct 1.
Am contestat decizia procurorului in termen la prim-procuror,apoi in instanta.Momentan s-a pus pe rol cauza penala, mai mult asazisa parte vatamata a solicitat amanarea procesului penal deoarece a impacat un avocat, iar acesta nu s-a putut prezenta la acest termen.
1.Masura luat de instanta civila , conform art.244 pct.2 c.pr.civ. este legala.
2.Probabil ca dosarul penal a fost solutionat,definitiv ,astfel ca a fost solicitata repunerea pe rol din oficiu,astfel cum prevede legea.
Daca dosarul penal nu a fost incheiat,nu se impune repunerea pe rol din oficiu a cauzei civila.
Si eu cred ca ar trebui sa apelati la un avocat care sa va sustina cele doua cauze.