avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Redeschidere proces suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Redeschidere proces suspendat

Este vreun termen de redeschidere a unui proces suspendat cu art.242 pct.2 Cpp?
Cel mai recent răspuns: EUlavy , utilizator 10:13, 7 Octombrie 2011
Aveti 1 an pentru a solicita repunerea pe rol .
am deschis proces pentru suspendare contract de munca conf. art.52 lit.c Codul muncii; daca nu repun procesul pe rol, ce se intampla? Multumesc
EUlavy a scris:

am deschis proces pentru suspendare contract de munca conf. art.52 lit.c Codul muncii; daca nu repun procesul pe rol, ce se intampla? Multumesc


Din ce ati spus ar reiesi :
1, ati atacat in instanta decizia de suspendare a c.i.m. in baza art.52 lit.c C.mun.
2. instanta a decis suspendarea litigiului ...

3. acum dvs doriti repunerea pe rol, in caz contrar ce se intampla?

eu nu doresc inca repunerea pe rol pt ca nu s-a terminat cercetarea penala (plangerea facuta de angajator) ; as vrea sa repun dosarul pe rol cand am solutia favorabila,insa a trecut aproape un an si nu s-a intamplat nimic,inca.
Daca eu nu redeschid procesul si nici angajatorul, ce urmeaza?
Suspendarea judecarii cauzei in baza art.244 pct.2 C.proc.civ. este o suspendare legala, avand caracter facultativ, iar in situatia in care se dispune, ea dureaza pana la terminarea cercetarilor penale, pana la solutionarea definitiva a cauzei penale care a determinat suspendarea.

Potrivit art. 248 din Codul de procedura civila, orice cerere de chemare in judecata, contestatie, apel, recurs, revizuire si orice alta cerere de reformare sau de revocare se perima de drept chiar impotriva incapabililor, daca a ramas in nelucrare din vina partii timp de un an.

Articolul 250 alin. 1 C.proc.civ. statueaza: cursul perimarii este suspendat, cat timp doinuieste suspendarea judecarii, pronuntata de instanta in cazurile prevazute de art. 244, precum si in alte cazuri stabilite de lege, daca suspendarea nu este cauzata de lipsa de staruinta a partilor in judecata.

Termenul de 1 an se calculeaza de la ramanerea definitiva a solutiei date in cauza penala ce a determinat suspendarea litigiului.

Alte discuții în legătură

Suspendare proces conform art. 244, pct. 1 cod procedura civila Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Procesul a fost suspendat in baza art 244 p.1 in 25 ianuarie. Incheierea prin care s-a dispus suspendarea se comunica partilor aflate in proces? ... (vezi toată discuția)
Suspendarea si perimarea judecatii ioanaviviana ioanaviviana Poate par prea indrazneata, dar am sa fac totusi o intrebare. Ma poate ajuta cineva cu materiale despre acest subiect? Multumesc frumos. Dar, in primul ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol respinsa mentine suspendarea cf. art 155 cpc advsys advsys Buna ziua Situatia este urmatoarea avem 2 investiri cu formula exe ale unor BO-uri, instanta la termenele anterioare ne-a solicitat sa depunem BO-uri in ... (vezi toată discuția)