avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salutare! In urma cu ceva timp am avut un accident în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salutare! In urma cu ceva timp am avut un accident în Danemarca ...

Salutare!
In urma cu ceva timp am avut un accident în Danemarca care s-a soldata doar cu pagube materiale eu fiind beat la volan având o alcoolemie de 1.7 la mie în sânge. Urmează sa am proces în Danemarca.
Întrebarea mea este dacă ma afectează în tara. Daca o sa pot conduce în restul Europei, evident în Danemarca voi fi suspendat din dreptul de a conduce. Dacă o sa fiu judecat în Danemarca o sa fiu judecat și în România. Permisul este romanesc.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:38, 3 Octombrie 2024
Articolul 213
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune de către poliția rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și în cazul în care titularul permisului de conducere eliberat de către autoritatea competentă din România a săvârșit o faptă pe teritoriul altui stat, iar autoritatea statului respectiv a dispus, prin hotărâre, o astfel de măsură.
(2) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se aplică pe teritoriul României numai dacă pentru fapta săvărșită legislația rutieră românească prevede o astfel de măsură.
(3) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pe teritoriul României nu poate fi mai mare decât cea prevăzută de legislația rutieră românească pentru o faptă asemănătoare.
(4) Pentru stabilirea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se ia în considerare, obligatoriu, perioadă cât titularul permisului de conducere nu a avut drept de circulație pe teritoriul statului care a emis o astfel de decizie.
[ link extern ]
Buna ziua

Depinde cat de repede implementeaza alte state directiva EU

[ link extern ]

[ link extern ] /

In principiu o suspendar intr-un stat atrage automat suspendarea in toate statele membre EU.

Deci nu veti mai putea conduce nicaieri, nici in Danemarca, nici in Romania si nici in alta tara membra EU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiunea pentru trecerea pe rosu in germania sub 1 secunda ergisela ergisela Buna ziua, as avea o intrebare si m-as bucura daca as primi un raspuns. Care este sanctiunea pentru trecerea pe rosu la semafor in Germania mai putin de 1 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in franta ioanapaula ioanapaula buna.mi-a fost suspendat permisul in franta si un fost polițist din romania mi-a spus ca dacă merg in romania si il declar pierdut imi emite alt ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis sarbanescuflorin sarbanescuflorin Buna ziua am si eu o intrebare am avut domiciliu stabil in germania mau agatat acolo si miau suspendat permisul pe 8 luni pe germania acum mi lau trimis in ro ... (vezi toată discuția)