avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Doresc să formulez o cerere de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Doresc să formulez o cerere de reabilitare judecătorească ...

Bună ziua! Doresc să formulez o cerere de reabilitare judecătorească și aș dori să aflu dacă, pot să formulez și să înregistrez cererea și să arăt în cererea de reabilitare faptul că, cheltuielile judecătorești decise în hotărârea de condamnare le voi achita până la termenul de judecată pe care urmează să-l primesc pentru reabilitare?
Se poate întâmpla să nu primesc un termen de judecată pentru reabilitare și să nu mai pot formula o altă cerere timp de un an în situația în care, la momentul înregistrării cererii de reabilitare judecătorească, încă nu sunt achitate obligațiile din cauza condamnării?
Mulțumesc pentru răspunsurile dvs!
Cel mai recent răspuns: Andrei20245 , utilizator 16:20, 9 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti achita pana la judecată.
Sunt de treabă judecatorii.

Însă, resping cam 90% din cererile fără de care sa pledeze avocatul.
Daca are ce pleda...ca lucrează cu materialul clientului...

Cam 80% încearcă la pocneala iar 10% nu știu cum sa pună problema dacă nu au avocat plătit.

București 2024
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vă mulțumesc pentru răspunsul dvs. Avocatul pledant poate să fie și din oficiu pentru a obține un procentaj mai ridicat de reușită?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea.
Judecatorul dacă o da aiurea si exista avocat plătit se gândește și la calea de atac.
Cine are oficiu la prima instanță are și în calea de atac.

București 2024
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pentru raspunsul dvs. As dori sa va mai intreb, cum se calculeaza termenul de reabilitare. După Codul Penal nou se mai adauga la calcul și jumatate din durata pedepsei pronuntate de instanta de judecata penala?
Adica, daca am fost condamnat in anul 2015 la 5 ani, eu pot sa formulez cerere de reabilitare dupa 7 ani si 6 luni de la data cand se implineste durata totala a pedepsei applicate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare a cazierului mihai976 mihai976 in 2002 am fost condamnat la 1 ani si 6 luni pe data de 30-01-2003 am inceput aczecutarea pedepsei am facut 1 ani pe 11-02-2004 mam liberat conditionat ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se sterge cazierul si care sunt conditiile sfinxul sfinxul buna pentru toti am fost condamnat in 1997 la 3,2 ani in lipsa pentru furt auto ajutat de un prieten ,am fost condamnat in lipsa si pedeapsa sa prescris ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pentru permis auto iunie80ro iunie80ro In anul 2000 am suferit o condamnare de 3 ani pt infractiunea de tilharie,am executat doi ani si o luna din pedeapsa find eliberat conditionat.vreau sa dau de ... (vezi toată discuția)