avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... denumire asociatie? in engleza
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

denumire asociatie? in engleza

Buna ziua,

Imi puteti spune daca exista vreo norma legala care impiedica o asociatie sa aiba denumirea in limba engleza??

fara traducere in limba romana...

multumesc mult

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:52, 16 Februarie 2010
Nu, dar s-ar pute sa va refuze cei de la MJ.
S-a intamplat pana acum asa ceva?
Denumirea trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:
– să fie disponibilă;
– să fie distinctivă, ceea ce presupune ca firma respectivă să constea într-o denumire specifică, care să nu fie generică sau uzuală, şi nici identică sau similară cu alte ONG-uri înregistrate anterior , pentru acelaşi obiect social şi pentru aceeaşi arie teritorială de activitate. ;
– să fie licită, întrucât în virtutea principiilor generale nu se poate înregistra o firmă care ar încălca o dispoziţie imperativă a legii privind ordinea publică sau bunele moravuri şi, în general, limitele concurenţei loiale;
– să fie scrisă, în primul rând, în limba română, ceea ce nu înseamnă însă că firmele trebuie să fie scrise în mod obligatoriu în limba română, ci doar în mod prioritar.
Da, v-ati complica inutil sa uazati de denumiri intr-o limba straina.
De principiu, cetatenii romani beneficiaza de pe urma acestor asociatii...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumire ong in limba straina cecisromania cecisromania Buna ziua, In OG 20 actualizata se precizeaza \"Denumirea exprimată într-o limbă străină va cuprinde și traducerea în limba română.\" In ... (vezi toată discuția)
Cerere de rezervare a denumirii karesz888 karesz888 Bună! Am trimis și eu o cerere de rezervare a denumirii pentru o asociatie. Am primit răspuns din partea MJ cum că denumirea este doar în engleză și ... (vezi toată discuția)
Denumire ong niksonmd niksonmd Buna ziua, Va rog daca puteti sa ma clarificati cu o asa intrebare: Denumirea ONG trebuie sa fie in limba romana? Sau poate fi in engleza de exemplu? E ... (vezi toată discuția)