avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am cumparat o masina care a fost declarata ulterior ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am cumparat o masina care a fost declarata ulterior furata

Buna ziua ,

Am cumparat o masina de la un cetatea roman care pretindea ca lucreaza in Olanda si o sa vina cu masina in tara unde se poate vizualiza.
Persoana de la care am cumparat masina era proprietar in actele masinii inmatriculate pe Olanda.
Pentru masina am primit cardul specific masinilor din olanda urmand sa primesc si fisa de radiere la intoarcerea lui in Olanda.
Persona nu a mai raspuns la telefon si nu a mai putut fi contactata .
La momentul cumpararii am verificat si masina nu avea nici o problema juridica.
Cand am dus masina la R.A.R pentru omologare am aflat ca masina figureaza furata in Olanda .
Au intervenit cei de la furturi auto care mi-au cerut toateb dovezile pe care le am de la achizitia masinii urmand sa contacteze autoritatile olandeze .( o parte din plata a fost achitata prin transfer si o parte din plata cash, pentru plata cash am extrasele cum am retras banii de la atm inainte cu doua zile + convorbirile de pe whatsapp care rezulta suma totala. Detin dovezi ca am verificat starea juridica a masinii inainte de cumparare si masina figura ok )

Din ce am inteles pana acum persoana de la care am cumnparat masina a scos un credit pentru cumpararea ei. A vandut masina in Romania fara sa mai plateasca creditul in Olanda . Cei de la banca sau de la asigurare au pus alerta pe masina .

Am primit o autorizatie de circulatie sa pot folosii masina si acum astept raspuns .
Cei de la politie spun ca in majoritatea cazurilor masina ramane la mine doar ca voi avea mentiune in talon pana va fi ridicata alerta de pe masina .

Imi puteti spune ce deznodamant ar putea avea aceasta poveste din punc de vedere legal ?

Multumesc !

Cel mai recent răspuns: Abdullah saedi , utilizator 22:44, 15 Decembrie 2024
Salut am patit si eu exact lafel ca si tine inca astept tu ai rezolvat ceva? La mine e adusa din austria cu toate actele si eu sunt aldoilea cumparator in romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare masina cu volan pe dreapta adusa din anglia leorot leorot Intentionez sa cumpar o masina din Anglia cu volan pe dreapta. 1.Stie cineva daca in acte se mentioneaza ca masina are volan pe dreapta ? 2. Daca montez ... (vezi toată discuția)
Probleme rar - norma de poluare geales geales am cumparat un autoturism skoda octavia din germania an 2009 motor 1900 cm euro 5{cf brif mic }. am fost la r.a.r pentru ai face cartea de identitate, si ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal in care se retine un certificat de inmatriculare strain de catre r.a.r. i_pica i_pica Buna ziua, In procesul de autentificare de la R.A.R. Constanta, mi-a fost sesizata, de catre un inginer R.A.R., o nepotrivire de date. Este vorba despre ... (vezi toată discuția)