avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trebuie să plătească TVA in Romania pentru sumele ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trebuie să plătească TVA in Romania pentru sumele încasate?

Daca o firma este neplatitoare de TVA ( înregistrată în registrul operatorilor intracomunitari) emite facturi de prestări servicii către o altă firmă din UE, trebuie să plătească TVA in Romania pentru sumele încasate?

Clarificări:
-Facturile emise sunt fara TVA
-firma nu a depășit limita de 88 mii euro și alege să rămâna neplatitoare de TVA
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:37, 5 Octombrie 2024
Nu plătește TVA. Plătește TVA în România pentru serviciile primite și bunurile achiziționate din UE.

Iulian MANEA a scris:

Nu plătește TVA. Plătește TVA în România pentru serviciile primite și bunurile achiziționate din UE.

Mulțumesc pentru răspuns domnule Manea!
Deci firma ar urma să plătească TVA doar pentru bunuri sau servicii achiziționate, nu prestate catre firme din UE.

Pentru fiecare factura emisa către firme din UE, firma va trebui să depună declarația 390 VIES. Tot in acea declarație trebuie trecute și bunurile cumpărate din UE?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
i-dorin, utilizator
Da, aceeași declarație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod special de tva stela chelner stela chelner Buna ziua O firma neplatitoare de tva in Romania, primeste factura de servicii dela o firma din Olanda, pe factura este trecut taxare inversa. Firma din ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)