Buna ziua,
Parintii mei au fost la noatar fara sa ma instiinteze pe mine sa faca act de vanzare cumparare pe apartamentul cu treri camere la cele doua surorile ale mele.Actul l au facut in 2010 ,
Intrebarea este acest act este valabil pe deplin ,daca eu nu am dat o declaratie in prealabil ca renunt la partea mea din apartament?
Multumesc anticipat,astept rspuns
ion
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Care parte din apartament ? cata vreme parintii sunt in viata , bunul e al lor si nu au nevoie sa intrebe pe nimeni daca vor sa-si vanda proprietatea . Doar dupa decesul lor aveti drepturi la bunurile lor ca mostenitor ( atatea cate vor mai avea la acea data ) . Pana atunci - nici un drept .
Tot apartamentul cu3 camere le au facut vanzare cumparare la doi copii respectiv celor douasurori ale mele(din 3 copii) al treile a copil sunt eu.Vanzarea cumparare s a facut in 2010,fara a ma instiinta sau sa mi ceara parerea sau sa semnez vreo declaratie ca am renuntat la partea mea .Mama a decedat in 2020 iar tata mai este inca in viata.Deci dupa moartea tatalui pot sa mi cer dreptul in instanta?
CHKa
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Tocmai va spusei , nu aveau de ce sa va ceara parerea , nu aveati ce declaratie sa dati , nu aveati nici un fel de parte la care sa renuntati . Puteti , desigur , sa apelati la instanta , ca accesul la justitie e garantat de Constitutie . Daca veti castiga sau nu , asta e alta poveste …
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveau de ce sa va ceară părerea. Si nici sa va instiinteze.
Este munca părinților, bunul este proprietatea lor și fac ce vor cu el.
Dvs nu aveți la ce sa renunțați, atât timp cât trăiesc părintii.
Drepturile dvs se nasc în momentul când părintii decedează. Atunci sunteți succesibil (adica persoana cu drept la moștenire) si atunci puteți renunta sau accepta succesiunea.