avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale-imposibilitate de a mai ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale-imposibilitate de a mai plati ratele !

Buna ziua,

In anul 2007 am obtinut un credit de nevoi personale fara girant. In urma cu 2-3 luni am ajuns, din cauza contexului actual, sa nu mai pot plati ratele catre banca. Bineinteles ca au inceput sa ma sune cu insistenta dar le-am spus ca nu mai am din ce achita rata pentru ca nu mai am un loc de munca.

Ce mi se poate intampla, daca nu am absolut niciun bun pe numele meu, nu incasez niciun fel de venit (am doar o masina cu care merg zi de zi dar nu este pe numele meu acest autovehicul).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters127212 , utilizator 11:23, 9 Februarie 2010
In primul rand incercati sa negociati cu banca o modalitate de pasuire, inclusiv prin stabilirea unui termen de gratie, in care sa fiti amanat de la plata ratelor. Aduceti ca argument situatia in care ati ajuns independent de vointa sau vinovatia dvs. (decizia de concediere). Incheiati un angajament cu banca (il puteti propune chiar dvs.) prin care sa va obligati la comunicarea imediata a noului loc de munca in situatia obtinerii unuia in termenul acordat de banca. Apoi incepeti sa va replatiti ratele. Comunicati bancii si faptul ca nu aveti niciun bun propriu sau venit pe care sa vi se faca executare silita si asigurati-i de buna dvs. credinta, pe care va trebui sa o manifestati in mod real, prin cautarea unui nou loc de munca si reinceperea platilor.
In situatia nedorita in care banca nu va fi de acord cu acest mod de rezolvare, precum si a aceleia in care nu veti reusi sa gasiti un nou loc de munca, banca va va executa silit, iar hotararea definitiva si executorie, va institui un drept de creanta al bancii asupra oricarui bun sau venit ce va intra in patrimoniul dvs., inclusiv in cazul (extrem de indepartat dar sigur pt. oricine), al succesiunii dvs.:D
Va doresc rezolvarea problemelor!
Multumesc mult pt raspuns dar mai am o intrebare...conjunctura a facut ca dupa ce am facut creditul, sa-mi dau demisia de la reprezentanta auto la care lucram ca si vanzator iar dupa aceea am avut mai mult job-uri ca si freelancer...nimic cu carte de munca...presupun ca daca o sa duc la banca dovada demisiei nu o sa o ia considerare pt ca nu este o actiune influentata de angajator, ci de mine...asta cu privire la o intelegere cu banca...dar intrebarea mea este...daca eu cum am zis mai sus, conduc un autovehicul care nu este pe numele meu, poate fi un bun pe care au voie sa puna sechestru?
ce nu e al tau nu poate fi executat , totusi am facut mai multe precizari pe forum in materie de executari silite , uite niste linkuri ca sa nu ma ipostez odata,

Ps vezi ca executarea pate dura ff mult si trebuie sa ai grije ca si pe viitor sa nu ai nimic ( si cand spun viitor ma refer de la ziua de maine pana la o eventuala sucesiune de care ai beneficia )

sper sa iti fie de folos informatile de acolo ( nu de alta dar iti trebuie detaliat si ce poate face partea adversa :"> )

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mona_lisa mona_lisa Buna seara! In urma unui contract de mandat incheiat cu o firma de asigurari am o datorie la Finante de 1500 de ron pe care nu am achitat o pana acum si nici ... (vezi toată discuția)
Executare silita? ContSters180292 ContSters180292 Buna ziua!As avea nevoie de o informatie urgenta va rog tare mult! In 2007 eu si sotul meu am facut 3 credite la banca,1 pe numele meu si 2 pe numele sotului ... (vezi toată discuția)
Conditii executare silita Alex47 Alex47 Buna ziua, Am o intrebare am un credit care a fost facut pe numele meu dar de bani s-a folosit altcineva, creditul s-a platit ok pana in feb anul curent - ... (vezi toată discuția)