Bună ziua!
Va rog dacă ma puteți ajuta cu un sfat.
După ceva căutări am găsit sa cumpar o casă care nu era terminată. Constructorul s-a angajat ca in termen de 3 luni sa o finalizeze la cheie dupa care am făcut o promisiune de cumpărare la notar,totul bine până aici apoi au început problemele. mi-a tot cerut bani ca sa poată înainta desi din punctul meu de vedere nu era problemă pt că așa poate ne mutam mai repede. am hotărât împreună să cumpăr eu materiale si el cu o echipă se ocupa de montaj, după ce deja cheltuisem destul de mulți bani a început să facă treabă fără niciun simț de răspundere,a trebuit in nenumărate rânduri să-i fac observații când la un timp să găsesc casa la vânzare ( noi aveam o promisiune de cumpărare și dacă una din părți se răzgândea trebuia sa achite 5000€ celuilalt) . într-un final a trebuit sa semnăm contractul deși eram destul de forțat încât riscam sa pierd toti banii pe care i-am investit in materiale si cumva am acceptat casa cu foarte multe nereguli deși el a promis ca le va face. am reușit doar sa opresc o garanție de 2000 euro pentru partea de instalații și încălzire care bineînțeles că nu s-au rezolvat până la termenul stabilit respectiv 2 luni. in acest moment încălzirea nu funcționează, improvizații la partea electrica, uși montate greșit si lista continuă....o parte am mai reușit sa le rezolv dar s-a subțiat foarte mult bugetul și mi-ar fi greu sa merg in instanță. este poate o instituție a statului care ar putea face dreptate in acest caz, unde ar fi cel mai potrivit sa ma adresez?! Va mulțumesc anticipat.
In opinia mea, ar trebui sa formulati o actiune in instanta pe raspundere contractuala/pretenti in cazul in care aveti incheiat si un contrat de executie lucrari.
In orice caz trebuie studiate cu atentie dispozitiile prevazute in contractele/contratul incheiat.
In instanta aveti garantii mai mari de recuperare a prejudiciului suferit/obligarea paratului la efectuarea de reparatii privind lucrarile executate in mod necorespunzator.
Puteti incerca si la protectia consumatorului, insa aici nu va mai pot spune care ar fi sansele de solutionare.
Casa in franta
deadmarius
Buna ziua .
Am o nelamurire .
In 2012 am facut o casa din lemn in franta printr-un constructor francez,el ne-a dat toate materialele noi doar am ... (vezi toată discuția)