avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ADEVERINȚE NEVALORIFICATE LA CASA DE PENSII!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ADEVERINȚE NEVALORIFICATE LA CASA DE PENSII!

Bună ziua!
Cu vreo 3 luni înainte prima recalculare, de la Casa de Pensii mi s-a spus că adeverințele mele depuse la dosar în 2019-când am ieșit la pensie- vor fi valorificate la calculul pensiei mele pt. limită de vârstă.
Am lucrat în industria petrochimică, ziua, noaptea, în sărbători legale, de Revelion etc. În mediu toxic și periculos-pericol de explozie etc.
Dar, când a venit poștașul de mi-a adus pensia pe 10 septembrie 2024, nu am văzut pe talon nimic, nicio creștere de pensie!
Deși doamna de la pensii mi-a spus că se vor valorifica adeverințele cu sporuri depuse la dosar în 2019!!
Ce să cred?
Vă mulțumesc.
Azi citesc în presă:

(…)”A doua etapă de recalculare din oficiu va avea loc până la 1 martie 2025. În această etapă, pensiile vor fi revizuite pentru a include veniturile realizate înainte de 1 aprilie 2001, dacă acestea nu au fost luate în considerare în prima etapă. Venituri precum sporurile, al treisprezecelea salariu sau alte prime pot fi valorificate în această fază, dacă sunt atestate prin adeverințe”(…)
Cel mai recent răspuns: CYBORG , utilizator 15:31, 7 Octombrie 2024
Daca adeverintele va vor fi recunoscute de casa locala atunci veti intra in mica recalculare de dupa 01/0p9/2024.

Vă mulțumesc de răspuns.
Păi, din moment ce doamna de la Pensii mi-a zis că va valorifica adeverințele mele depuse, înseamnă că ele sunt bune, sunt acceptate.
Și când ar trebui să mă aștept la o creștere a pensiei pe baza adeverințelor?
Cumva când umează să iau pensia în octombrie 2024, sau noiembrie?Va fi scrisă pe talon?
Vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cartea de munca nu scrie ca am luat sporuri-grupa 1 CYBORG CYBORG Buna seara! In iulie 2019 depun dosarul de iesire la pensie. Eu am lucrat si in grupa 1 de munca, in petrochimie. Dar in cartea mea de munca vad in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. un pensionar își va depune la casa de pensii adeverinta ... RUAndreea RUAndreea Bună ziua. Un pensionar își va depune la casa de pensii adeverinta cu venituri si perioadele suplimentare de contribuție pentru recalcularea pensiei, in ... (vezi toată discuția)
Sporuri luate în calcul la recalcularea din septembrie 2024. .noua lege a pensiilor. CYBORG CYBORG Bună ziua! Sunteți amabil să-mi spuneți-am lucrat la 3 schimburi, în petrochimie, la Lukoil, fostul Petrotel, pentru recalcularea pensiei( sunt născut ... (vezi toată discuția)