avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Sant pensionata anticipat cu penalizare din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Sant pensionata anticipat cu penalizare din dec.2022,as ...

Buna ziua,
Sant pensionata anticipat cu penalizare din dec.2022,as dori sa stiu daca legea pt. Mame cu copii se aplica si in cazul meu.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Angelica65 , utilizator 17:27, 7 Octombrie 2024
Daca aveti cel putin stagiul complet de cotizare CONTRIBUTIV ( il gasiti in anexa 5 a Legii 360/2023 , depinzand de anul si luna nasterii dvs. ) , se aplica .
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
Pai daca nu aveam stagiu complet de cotizare nu mai vorbeam de pensie anticipata.
Intreb pt. Ca cei de la casa de pensii spun ca se aplica doar celor pensionabili de la 1.09.2024,nu si celor iesiti deja la pensie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010 cerea , pentru a iesi la pensie anticipata , sau partial anticipata , indeplinirea stagiului complet de cotizare , care includea si perioade asimilate stagiului de cotizare cum ar fi sporul pentru grupe . Legea 360/2023 cere ca acest stagiu complet sa fie contributiv , asa cum este definit de art 3 , lit (r) . Daca il aveti indeplinit , si ati crescut copilul/copiii pana la 16 ani , depuneti la Casa de Pensii cerere de trecere la pensia de limita de varsta , cu aplicarea art 51 . Nu se aplica automat , ci la cerere .
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
Am 35 de ani contributivi . Cei de la casa de pensii ar trebui sa stie situatiile acestea nu sa induca lumea in eroare. Va multumesc pt.raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am ieșit la pensie anticipat și vreau sa știu dacă pot ieși ... Nacu Gabriela Nacu Gabriela Am ieșit la pensie anticipat și vreau sa știu dacă pot ieși mai repede la drept cu 40 ani cotizați și am născut și crescut 3 copii (vezi toată discuția)
Recalculare pensie anticipata partiala dupa noua lege PensionarFaraVoie PensionarFaraVoie Pensionari cu pensie anticipata partiala. LA recalcularea dupa legea noua (dupa 1 septembrie 2024): -ce procent de penalizare se va aplica, tot din legea ... (vezi toată discuția)
Si in legea 263/2010 si in legea 360/2023 la art.14 alin (1) ... goplanet goplanet si in legea 263/2010 si in legea 360/2023 la art.14 alin (1) scrie - In sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade in care ... (vezi toată discuția)