Bună seara. Mi s-a oferit o oportunitate de a participa la o emisiune Tv. Eu sunt angajat pe perioada determinata in invatamant. Aș putea sa imi iau concediu fară plată pe o durată de 6 luni spre exemplu sau ar trebuii să îmi depun demisia de la locul de muncă?
Se poate lua , insa : Contract Colectiv de Munca 1199/2023 UNIC la Nivel de Sector de Negociere Colectivă Învăţământ Preuniversitar
Art. 32
(1)Pentru rezolvarea unor situaţii personale, angajaţii au dreptul la concedii fără plată, a căror durată însumată nu poate depăşi 30 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în
învăţământ.
(2)Angajaţii care urmează, completează, îşi finalizează studiile, precum şi cei care se prezintă la concursul pentru ocuparea unui post sau unei funcţii în învăţământ au dreptul la concedii fără plată pentru pregătirea examenelor sau a concursului, a căror durată însumată nu poate depăşi 90 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ/muncă. (3)Angajaţii beneficiază şi de alte concedii fără plată, pe durate determinate, stabilite prin acordul părţilor.
......
Concediu fara plata
oneone082
Am fost in CCC 1 luna, restul pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului va sta sotul. Am 6 ani vechime in munca ca administrator financiar in invatamant. ... (vezi toată discuția)