avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu fara plata

Am fost in CCC 1 luna, restul pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului va sta sotul. Am 6 ani vechime in munca ca administrator financiar in invatamant. As putea beneficia de concediu fara plata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:12, 25 Mai 2016
Pentru ce solicitati acordarea CFP?
Rezolvarea unor probleme personale...
Potrivit Contractului colectiv de muncă unic la Nivel de Sector de Activitate Învăţământ Preuniversitar

Art. 31.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, salariaţii au dreptul la concedii fără plată, a căror durată însumată nu poate depăşi 30 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ.

(2) Salariaţii care urmează, completează, îşi finalizează studiile, precum şi cei care se prezintă la concursul pentru ocuparea unui post sau unei funcţii în învăţământ au dreptul la concedii fără plată pentru pregătirea examenelor sau a concursului, a căror durată însumată nu poate depăşi 90 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ/în muncă.

(3) Salariaţii beneficiază şi de alte concedii fără plată, pe durate determinate, stabilite prin acordul părţilor.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata. contract determinat pe un an Alexandru599 Alexandru599 Bună seara. Mi s-a oferit o oportunitate de a participa la o emisiune Tv. Eu sunt angajat pe perioada determinata in invatamant. Aș putea sa imi iau concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in invatamant Mihaela2525 Mihaela2525 Buna seara! Daca vreau sa imi iau concediu fara plata in invatamant 10 zile spre exeplu, peste 2 luni iar 7 zile, apoi peste 5 luni iar 7 zile, e posibil sa ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Biblosoft Biblosoft Buna ziua! Un cadru didactic auxiliar :informatician, bibliotecar etc... poate beneficia de concediu fara plata de un an ? (vezi toată discuția)