avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Situatie dosar executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Situatie dosar executare silita

Situatie dosar executare silita

sotul meu are urmatoarea situatie, care ne-a incuiat putin si nu stim de unde sa o apucam, astfel:
- conventie notariala (titlu executoriu) pentru care s-a instituit dosar de executare;
- hotarare judecatoreasca definitiva (la Apel), prin care instanta decide: "admite in parte contestatia la executare si va anula in parte actele de executare silita, pe care le va mentine in limita sumei de xxx ron";
- dosarul de executare prevede o perioada de la Dec 2020 pana la Sept 2021 (inclusiv);
- suma a fost achitata integral, i s-a transmis creditorului si executorului ca creanta s-a stins prin achitarea intreaga a debitului, in data de 6.09.2024 (informare scrisa);
- in data de 1.10.2024, executorul a transmis o "incheiere de calcul a pensiei de intretinere", in baza aceluiasi dosar de executare, pentru perioada Sept 2021 - Dec 2021 (dupa aceasta data, exista o hotarare judecatoreasca definitiva pentru plata pensiei alimentare), drept urmare, refuza sa ridice poprirea de pe conturi, intrucat in doc transmis (pe email), Executorul mentioneaza "in baza actelor si lucrarilor din dosar, Executorul Judecatoresc retine ca la cererea creditorului, in baza aceluiasi dosar de executare, debitorul mai are un rest de plata de xxxRon pentru perioada Sept - Dec 2021".

Intrebare:
1. daca hotararea judecatoreasca definitiva a dispus mentinerea creantei in limita unei sume, creanta care s-a stins, poate executorul sa intinda aceasta creanta, in baza aceluiasi dosar, pentru o perioada care nu este prevazuta in dosarul de executare?
2. avand in vedere perioada scursa de la data hotararii definitive (18 Oct 2023) si pana la data de 01 Oct 2024, timp in care "creditorul" nu a intreprins nicio actiune pentru sumele pretinse pentru perioada Sept - Dec 2021, nu este perimata?

Va multumesc pentru spriijn
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
andramc, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este perimata, nu. Creditorul poate cere. Nu cunosc ce cuprindea cererea sa initiala, nu va pot raspunde. Aveti insa grija, daca vreti sa conteste, are alte 15 zile de cand a luat la cunostinta. Poate o notificare a creditorului ar fi de ajutor. Nu stiu nici ce are executorul la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie dosar executare silita sotul meu are urmatoarea situatie, ... andramc andramc Situatie dosar executare silita sotul meu are urmatoarea situatie, care ne-a incuiat putin si nu stim de unde sa o apucam, astfel: - conventie notariala ... (vezi toată discuția)
Scrisoare cesionare credit wetrose wetrose Buna ziua.Am avut un credit de la o societate bancara in 2007 iar din 2011 nu am mai putut plati.a existat o hotarare de executare silita dar nefiind in tara ... (vezi toată discuția)
Executare silita undita undita Buna ziua. In dec. 2012 am am primit instintarea de exec.silita la un credit de nev.personale.Suma in acel moent erain jur 14.000 lei.din sept.20012 pana in ... (vezi toată discuția)