Buna ziua ! Am nevoie de sfatul dumneavoastra . Am o boxa improvizata la parterul bloculi, mai exact am pus o usa sub scarile care duc spre etajul unu, este un spatiu de circa 1,5 metri cu 2 metri . De cel putin 15 ani de cand am aceasta boxa nu a zis nimeni nimic, iar acum vor sa eliberez spatiul acela .Ce pot face sa raman in contiunuare acolo si daca nu eliberez ce urmari pot avea eu ? Multumesc !
Spatiul respectictiv este comun pentru toti proprietarii si nu poate fi inchis, legal.
Daca nu eliberati spatiul puteti primi amenda contraventionala, dupa caz, de la pompieri, Inspectoratul de stat in ctii.
In primul rand, acela este spatiu comun si, pentru a-l folosi numai dvs aveti nevoie de acordul tuturor proprietarilor.
In al doilea rand, pentru modificari (inchiderea spatiului acela) aveti din nou nevoie de acordul asociatiei si de autorizatie pentru aceste lucrari.
ce se poate intampla:
1. amenda
2. sa fiti dat in judecata si obligat sa eliberati acel spatiu + sa aduceti spatiul la forma initiala + cheltuieli de judecata
Daca vecinii nu sunt de acord cu acea improvizatie, cel mai simplu lucru e sa eliberati acel spatiu. In instanta nu aveti absolut nici o sansa. Asa ca ori eliberati acum de buna voie ori peste 1 an si ceva obligat de instanta + plata cheltuielilor.
Legea 196/2018
Articolul 43
(1) Părțile comune pot fi atribuite proprietarilor în folosință exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți proprietari.
(2) Hotărârea de atribuire în folosință exclusivă se adoptă cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu și ai cotelor-părți indivize.
Articolul 39
Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, [...] se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.
1 poate sa va puna chirie cat vor ei de exemplu 1000lei pe luna pana la aducerea la stadiul iniatial si o sa plangeti
2 poate sa darame cu executor si achitati si executor si costul lucrarii si refaceri scarii pentru adicerea a stadiul initial.
3 Amenda de pla primarie
Toate cele de mai sus se pot intampla una dupa alta. Va pune chirie 3 luni cat sa va lase restantier cu penalizari.
Apoi va executa si se aduna alte cheltuieli demolare executor revopsire scara.
Apoi va dau in judecata pentru restante si castiga sigur si va executa prin executor poprire sau vanzare apartament.
Asta asa ca sa iti faci tu singur sub scara de bloc boxa ilegal.
Boxa subsol
Roxanaposarlie
Bună ziua.
Sunt proprietarul unui apartamentsi de mai bine de 10 ani avem amenajata o boxa. Acum am închiriat apartamentul și administratorul îmi spune ca ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun - boxa
camism
In urma cu aproximativ 5 ani am cumparat un apartament intr-un bloc de locuinte. Tot atunci am primit un spatiu intr-o boxa, spatiu pe care il impart cu ... (vezi toată discuția)