avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecata divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecata divort

Sotul a facut cerere de divort in care cere ca eu sa platesc 50% din cheltuielile de judecata si din onorariul avocatei lui.
Exista un articol din codul civil la care sa fac referire ca nu sunt de acord sa platesc in conditiile in care el a cerut divortul?
Cel mai recent răspuns: Diamandi , utilizator 16:49, 8 Octombrie 2024
Dacă aveți și dvs avocat angajat pentru divorț atunci cheltuielile de judecata se compensează iar de regula fiecare parte rămâne cu cheltuiala propriului avocat.
Dacă dvs nu aveți avocat angajat, adică ați cheltuit zero lei cu procesul iar soțul a avut cheltuieli cu avocatul de 10 lei( ipotetic vorbind) iar cererea dansului fost admisa doar in parte atunci trebuie sa-l despăgubiți cu 50% din cheltuieli.
Dacă cererea de divorț ii este admisa integral, atunci trebuie sa-l despăgubiți cu 100% în privința cheltuielilor de judecata.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat
A solicitat divort din culpa comuna, am facut intampinare si a acceptat sa fie de comun acord. In conditiile in care are un salariu de 10 ori mai mare ca al meu, fiind plecat in strainatate, este normal ca eu sa platesc 50% din cheltuieli si onorariu, care sunt aproape cat 2 salarii ale mele?
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
Diamandi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel pt recuperarea cheltuielilor de judecata bootho bootho In urma cu 1 an sotul meu a intentat proces de divort, cerand desfacerea casatoriei prin culpa comuna, la prima infatisare am depus intampinare prin care am ... (vezi toată discuția)
Exista termen renuntare proces ? anniela anniela Buna dimineata. Daca am fost data in judecata ,intr-o cauza civila, si apoi s-a facut cerere de renuntare la acest proces in decurs de cateva zile, citatiile ... (vezi toată discuția)
Costuri divort in instanta 19640216 19640216 Cat costa un divorț din motive medicale ? (vezi toată discuția)