avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecata divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecata divort

Sotul a facut cerere de divort in care cere ca eu sa platesc 50% din cheltuielile de judecata si din onorariul avocatei lui.
Exista un articol din codul civil la care sa fac referire ca nu sunt de acord sa platesc in conditiile in care el a cerut divortul?
Dacă aveți și dvs avocat angajat pentru divorț atunci cheltuielile de judecata se compensează iar de regula fiecare parte rămâne cu cheltuiala propriului avocat.
Dacă dvs nu aveți avocat angajat, adică ați cheltuit zero lei cu procesul iar soțul a avut cheltuieli cu avocatul de 10 lei( ipotetic vorbind) iar cererea dansului fost admisa doar in parte atunci trebuie sa-l despăgubiți cu 50% din cheltuieli.
Dacă cererea de divorț ii este admisa integral, atunci trebuie sa-l despăgubiți cu 100% în privința cheltuielilor de judecata.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat
A solicitat divort din culpa comuna, am facut intampinare si a acceptat sa fie de comun acord. In conditiile in care are un salariu de 10 ori mai mare ca al meu, fiind plecat in strainatate, este normal ca eu sa platesc 50% din cheltuieli si onorariu, care sunt aproape cat 2 salarii ale mele?
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
Diamandi, utilizator
Art. 453

Acordarea cheltuielilor de judecată

(1) Partea care pierde procesul va fi obligată, la cererea părţii care a câştigat, să îi plătească acesteia cheltuieli de judecată.

(2) Când cererea a fost admisă numai în parte, judecătorii vor stabili măsura în care fiecare dintre părţi poate fi obligată la plata cheltuielilor de judecată. Dacă este cazul, judecătorii vor putea dispune compensarea cheltuielilor de judecată.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti aplicarea 454. Daca nu voiati sa platiti cheltuieli trebuia sa fi vorbit cu un avocat inainte, va invata cum sa faceti... de ce nu ati mers la notar?
nu a vrut la notar ci din culpa comuna. facand intampinare la cererea lui a acceptat sa fie de comun acord. moment in care a spus ca daca eu sunt de acord, el este de acord, atunci trebuie sa platesc 50% din cheltuieli si onorariu...
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
Diamandi, utilizator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare in procesul civil Mihaelasam Mihaelasam Am o speta in care sunt nedumerita. Intr-un dosar avand ca obiect stabilire pensie de intretinere minori, tatal parat a fost de acord prin intampinare cu ... (vezi toată discuția)
Divort elisabeta5 elisabeta5 Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la ... (vezi toată discuția)
Rugaminte nickminatorul nickminatorul Daca sotia mea a introdus actiune de divort,imi trebuie si mie avocat sa ma reprezinte? Daca nu,cheltuielile ei de judecata vor fi suportate de mine? Multumesc ... (vezi toată discuția)