avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara! O persoana apropiata a platit azi, 08 ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara! O persoana apropiata a platit azi, 08 oct.2024 taxa ...

Buna seara! O persoana apropiata a platit azi, 08 oct.2024 taxa pt casatoria civila inafara unitatii oficiului starii civile pentru ora 16.30, sambata 18 oct. Sefa serviciului spune ca s-a schimbat legea si nu mai poate oficia inafara institutiei, chemand in acea dimineata de sambata cei doi viitori soti, cu doi martori. Certificatul urmeaza sa le fie inmanat efectiv la ora 16.30 cand ofiterul de stare civila vine in locul programat anterior. Cum este posibil acest abuz? Adica platesti pt un serviciu suma de 3000 lei si esti chemat de dimineata la ora 9 in acea zi, dar nu primesti certificatul pt 500 lei cat era taxa si vine sa-ti inmaneze documentul in fata bisericii? Cui ar trebui sa se adreseze cu o plangere acest cuplu care are ziua cea mai importanta stricata de un functionar al statului?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 12:12, 10 Octombrie 2024
În aproape intreaga tara a devenit operational Sistemul Informatic Integrat de Emitere a Actelor de Stare Civilă, ce presupune incheierea actelor de stare civila exclusiv in format digital.
La data prezentei nu se mai oficiază căsătorii in afara sediilor, deoarece, din punct de vedere tehnic nu mai este posibil.
Nu stiu ce a inteles persoana apropiată dvs., dar certificatul se emite pe loc, in momentul oficierii, aplicatia nu permite altfel.
Daca a platit taxa pentru oficiere in afara sediului, si nu se mai poate acest lucru, sa faca solicitare de restituire a sumelor platite in mod gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de putere! Mona121 Mona121 Acum cateva zile am vrut sa fac declaratia pentru casatorie. Avand domiciliul in alta localitate decat unde trebuia sa se citeasca starea civila a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Oficiere casatorie in afara spatiului primariei chitupetre chitupetre Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Se poate oficia casatoria civila in afara spatiului din Primarie? Vreau oficierea acesteia in curtea ... (vezi toată discuția)
Ofiterul de stare civila este obligat sa oficializeze sambata cununii? anda4uu anda4uu buna seara!am si eu o intrebare...este normal sa nu se faca cununii civile sambata,in conditiile in care la alte primarii de sector se fac si pe usa starii ... (vezi toată discuția)