avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire copil din alta casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire copil din alta casatorie

Sunt fiica tatalui meu din prima casatorie. Mama care m-a crescut , casatorita cu tatal meu timp de 42 de ani, nu m-a infiat. Nu are alti copii. Am dreptul la mostenire dupa mama care m-a crescut sau in fața legii nu avem nici un grad de rudenie? Eventul, cum poate decide dumneaei, fiind inca in viata, sa ma numeasca ca mostenitor?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
Eugy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:59, 9 Octombrie 2024
Nu aveți nici un drept la moștenirea doamnei, nefiind rude.
Dacă nu are alți copii, vă poate face ce act dorește, cât timp mai este în viață : donație, testament, contract de întreținere...
Nu aveti nici un grad de rudenie daca nu va infiat.
O puteti mosteni doar daca va face un testament la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine ... vulpys vulpys Buna ziua. In cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine va putea veni la mostenire? Daca pe timpul vietii facem testament, poate fi atacat? Sotul are ... (vezi toată discuția)
Mostenire sorinmold sorinmold tata casatorit a doua oara.mama vitrega nu mai are copii.dupa ce a decedat tata apartamentul revine dupa cate stiu eu copiilor tatalui si mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenire Giurau Diana Giurau Diana Daca varul meu primar are o sora de mama ce niciodata n a purtat numele tatalui vitreg,in caz de deces al varului meu are dreptul la o parte din ... (vezi toată discuția)