avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Un batran cu diagnosticul de dementa a fost ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Un batran cu diagnosticul de dementa a fost incadrat ...

Buna ziua! Un batran cu diagnosticul de dementa a fost incadrat de curand in grad de handicap grav. Familia doreste sa solicite de la Casa de pensii facilitatea de scutire a impozitului pe venitul din pensie si de asemenea deschiderea unui cont pe numele batranului pt.incasarea pensiei pt.handicap. Persoana bolnava nu este deplasabila. Care e solutia? E suficient sa fie numit un curator?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:29, 12 Octombrie 2024
Trebuie să fie numit un curator.
Doar un curator numit de instanta, il va putea reprezenta in relatia cu institutiile statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lg 448/2006-facilitati fiscale ioanaciulei ioanaciulei Mai este scutita de impozit pe cladire si teren o familie ai carei membrii (sot si sotie) au handicap grav, sint in varsta ,nu se pot intretine singuri.si ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanelor cu handicap grav animarsrl animarsrl Buna ziua, Tatal meu este persoana cu handicap grav, cu drept de asistent personal. Are diagnosticul dementa severa. Pentru a obtine de la primarie ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto pe persoana cu handicap grav fara permis auto pupu1955 pupu1955 Doresc sa inmatriculez o masina pe numele surorii mele care este incadrata cu handicap grav permanent aflata in ingrijirea mea ca insotitor; de asemenea sunta ... (vezi toată discuția)