avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua! Acum 2 ani am deschis proces pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua! Acum 2 ani am deschis proces pentru nulitate act ...

Bună ziua!
Acum 2 ani am deschis proces pentru nulitate act către Hora Credit, adică în 2022. Acum pe 3 Octombrie 2024 a fost un nou proces la București unde s-a judecat dosarul. Anul trecut în 2023 nu am mai reușit să achit avocatul, dar procesul a mers mai departe. Pe portalul de la București scrie că urmează o nouă înfățișare este pe data de 17 Octombrie 2024 și scrie că amână pronunțarea prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței. La ce se referă acest aspect și la ce să mă aștept pe data de 17? Eu ieri am achitat către Hora Credit toată linia de credit în valoare de 4425.
Cheltuielile de judecată cât ar ajunge?
Vă mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:51, 11 Octombrie 2024
Buna ziua,

Nu este foarte clara situatia in cele expuse, dar asa din ce am reusit sa inteleg este ca instanta a amanat pronuntarea pentru data de 17 octombrie. Ceea ce inseamna ca nu este necesar sa mergeti la termen deoarece este doar un termen de pronuntare a solutiei. Se va afisa solutia pe scurt pe portal, asa ca urmariti in cursul zilei de 17.
Este de asemenea posibil ca pe 17 sa mai amane o data pronuntarea (se mai intampla cand sunt aglomerati judecatorii si nu au timp sa se pronunte) si sa dea un alt termen tot in acelasi sens.
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Eu între timp am achitat suma de 4425 către Hora Credit pentru a închide creditul. Întrebarea era cheltuielile de judecată la cât ar putea ajunge?

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Buna ziua,

Nu este foarte clara situatia in cele expuse, dar asa din ce am reusit sa inteleg este ca instanta a amanat pronuntarea pentru data de 17 octombrie. Ceea ce inseamna ca nu este necesar sa mergeti la termen deoarece este doar un termen de pronuntare a solutiei. Se va afisa solutia pe scurt pe portal, asa ca urmariti in cursul zilei de 17.
Este de asemenea posibil ca pe 17 sa mai amane o data pronuntarea (se mai intampla cand sunt aglomerati judecatorii si nu au timp sa se pronunte) si sa dea un alt termen tot in acelasi sens.

Nu as putea sa va spun eu lucrul acesta, veti vedea pe portal cand se va afisa solutia. Cheltuielile de judecata implica taxa judiciara platita de catre reclamant, onorariu avocat poate, etc. Insa la suma aceasta de 4000 lei nu ar trebui sa fie mult. Maxim 500 lei as spune eu cu aproximatie.
Depinde ce a cerut in dosar, ce s-a dovedit, nu ati fost la dosar? Depinde ce aproba judecatorul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare pronuntare in proces civil AurelianDan AurelianDan Buna ziua, Ce inseamna :\"Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Amana pronuntarea la data de 27.01.2020, pronuntarea hotararii se va face prin punerea ... (vezi toată discuția)
Amanarea pronuntarii alpinada alpinada Buna seara, De cate ori se poate amana pronuntarea intr-un proces? Exista un proces/procedura prin care se poate afla de ce se amana de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
As vrea sa ma ajutati si pe mine cu o problema eu am facut contestatie ... Ralucaralu91 Ralucaralu91 As vrea sa ma ajutati si pe mine cu o problema eu am facut contestatie la o amenda si la o suspendare de permis mia dat permisu sa solutionat cazul in instanta ... (vezi toată discuția)